Kirim Tatar Milli Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel Açiklamasi 'Ukrayna'da Çocuklara 'Bayraktar' Ismi Konuluyor'

Kirim Tatar Milli Meclisi Üyesi ve KTMM Medya Bölümü Baskani Doç. Dr. Gayana Yüksel, “Ukrayna’da çocuklara ‘Bayraktar’ ismi konuluyor. O kadar sevip, o kadar biliyorlar. Türk halki nasil 100 yil önce Kurtulus Savasi’nda kendi iradesi ile gelecegi için savastiysa, Ukraynalilar da simdi kendi çocuklari ve kendi topraklari için savasiyorlar." dedi.

Kirim Tatar Milli Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel Açiklamasi 'Ukrayna'da Çocuklara 'Bayraktar' Ismi Konuluyor'


Kirim Tatar Teskilatlari Platformu, Odunpazari ilçesinde bulunan bir otelin konferans salonunda toplanti düzenledi.

Toplantida çesitli konular görüsüldü. Toplantida bulunan Kirim Tatar Milli Meclisi Üyesi ve KTMM Medya Bölümü Baskani Doç. Dr. Gayana Yüksel basin açiklamasinda bulundu. “Rusya Ukrayna Savasi’ndaki Gelismeler ile Kirim Tatarlarinin Durumu” baslikli konusmasinda Yüksel, savasin ne durumda olduguna ve Türk SIHA’larinin etkilerine degindi. Doç. Dr. Gayana Yüksel, Ukrayna-Rusya savasina iliskin, “Malum oldugu gibi bu sene subat ayinda Rusya Federasyonu tam saldiriya geçip, Ukrayna’ya karsi sicak savas baslatti. Fakat biz Kirim Tatarlari için tam 8 sene önce basladi.

Çünkü 8 sene önce bizim anavatanimiz Kirim Yarimadasi, Rusya tarafindan isgal edildi. Subat ayina kadar Rusya, Ukrayna’nin yüzde 7’sinin isgal altina aldi. Subatta saldiriya geçildikten sonra Ukrayna topraklarinin yüzde 22’si isgal edildi ve hemen hemen hemen 5’te birini kontrol ediyordu. Fakat Ukrayna halkinin mücadelesi bu durumu kendi aleyhine çevirdi. 11 Kasim’da Kherson gibi büyük bir sehir Ukrayna askerleri tarafindan, Ruslardan temizlendi. Su anda Ukrayna askerlerinin esas noktasi Kirim diyebiliriz. Her sey Kirim’la basladi Kirimla bitecek” dedi.



“Ukrayna’da çocuklara ‘Bayraktar’ ismi koyuluyor”

KTMM Medya Bölümü Baskani Doç. Dr. Yüksel, savasta Ukrayna’ya destekleri için Türk devletine ve halkina tesekkür ettigi konusmasina söyle devam etti:

“Buradan Türkiye Cumhuriyeti ve halkina büyük tesekkürlerimi bildirmek istiyorum. Savasin basindan beri hem Türk Devleti hem de Türk halki, Ukraynalilarin yaninda yer aliyor. Ukrayna’da çocuklara ‘Bayraktar’ ismi konuluyor. O kadar sevip, o kadar biliyorlar. Türk halki nasil 100 yil önce Kurtulus Savasi’nda kendi iradesi ile gelecegi için savastiysa, Ukraynalilar da simdi kendi çocuklari ve kendi topraklari için savasiyorlar. Ve bunun için mücadele veren halk sonsuza dek haklidir.”
Kaynak: İHA