Bakan Kirisci Açiklamasi 'Raflarda Herhangi Bir Ürünün Yoklugu Söz Konusu Degil'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “2001 yilinda kriz yasandiginda dünyada kriz yoktu, Türkiye’de kriz vardi. Simdi dünyada kriz var. Türkiye’de de enflasyon yüksek olmasina ragmen ülkede üretim, tedarik ve pazarlamaya ilgili en ufak problem söz konusu degil. Raflarda herhangi bir ürünün yoklugu söz konusu degil” dedi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Raflarda Herhangi Bir Ürünün Yoklugu Söz Konusu Degil'


Osmaniye’de Tarim Sektörü Temsilcileri Toplantisi’na katilan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, toplantida yaptigi konusmasinda Türkiye’nin eski Türkiye olmadigini yeni bir Türkiye oldugunu söyledi.

Ülke olarak çok konuda önemli adimlar attiklarina deginen Bakan Kirisci, “Türkiye’nin temelinde hizmet var. Bu hizmetlerle de Türkiye’yi muhasir medeniyetler üzerine çikarmak arzusu vardir. Ülke olarak pek çok konuda önemli adimlar attik. Yani bugün birisinin kalkip AK Parti için 2023 seçimlerinde yeni bir manifesto yazacak olsa altyapi adina ne yapilmasi gerekir diye sorsak alt yapi adina Türkiye çok ciddi mesafe kat etti. Yani bu yapilan ulastirma adina atilan adimlarin, saglik alanindaki gelismelerin, ögrencilerimize bedava kitap dagitimindan yardimci ders kitaplarinin ögretmen sayisindaki artistan ders sayisina kadar hülasa hayatin her alaninda ciddi mesafeler kat ettik Bu mesafeler dogal olarak bizi dünyada belirli bir siraya yükseltti” diye konustu.



“Raflarda herhangi bir ürünün yoklugu söz konusu degil”

Enflasyonun yüksek olmasina ragmen ülkede sikinti yasanmadigini ifade eden Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Son dönemde bir pandemi ve ardindan da bir Rusya-Ukrayna savasi tüm dünyayi panikletti. Ülke olarak yerinde ve dozunda aldigimiz tedbirler sayesinde çok sükür dünyada böyle genel bir sikinti yasaniyor, biz de bu sikintilarin emaresi var mi diye kendi kendimize de sordugumuzda oluyor. Hatirlayalim 2001’de kriz yasandiginda dünyada kriz yoktu. Türkiye’de kriz vardi. Simdi dünyada bir kriz var. Türkiye’de de enflasyon yüksek ama enflasyonun yüksekligine ragmen su anda ülkede üretimle ilgili tedarikle ilgili veya pazarlamaya ilgili en ufak problem söz konusu degil. Raflarda herhangi bir ürünün yoklugu söz konusu degil. Dolayisiyla krediye erismek istiyorsaniz, kredi var. Üretim yapmak istiyorsaniz imkanlar var. Üretim pazarlamak istiyorsaniz içeride ve disarida ayni sekilde çok büyük bir istah dünyada da Türkiye’de de Türkiye’yle ilgili de bunlari da degerlendirmek gerekiyor. Atmis oldugumuz adimlar sayesinde dünya gida krizini konusurken gida milliyetçiligini konusurken ve ihracati yasaklamayla ilgili tedbirleri konusurken Türkiye o yasaklanan ürünlerin eksikligini bile hissetmedi. Çünkü bu ülkede üreten üreticiler var. Üretilen ürünleri de tüketen aziz milletimiz var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA