Ruhsatsiz Tabancayla Yakalandi, 'Devletimiz Vermiyor' Deyip Kendini Savundu

Aksaray’da ruhsatsiz tabancayla yakalanan sahis, “Devletimiz ruhsat vermiyor ki” diyerek kendini savundu.

Ruhsatsiz Tabancayla Yakalandi, 'Devletimiz Vermiyor' Deyip Kendini Savundu
Olay, Eregli Kapi Mahallesi Atatürk Bulvarinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, bulvar üzerinde uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri ve mahalle bekçileri durumundan süphelendikleri 68 BR 202 plakali otomobile durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen Bayram B.’nin (41) isimli sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden süphelenen ekipler Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde araç ve üst aramasi yapti. Sahsin üzerinde yapilan aramada her hangi bir suç unsuruna rastlanmazken, araç içerisinde bekçiler tarafindan yapilan aramada koltuk arasina gizlenmis ruhsatsiz tabanca ve tabancaya ait 10 mermi ele geçirildi.

“Devletimiz ruhsat vermiyor, mecbur ruhsatsiz tasiyorum”

Araçta silahin bulunmasinin ardindan rahat tavirlariyla dikkat çeken sürücü kendine sorulan sorulara verdigi cevapla da pes dedirtti. Tarim ve hayvancilikla ugrastigini belirterek silah tasimaya mecbur oldugunu dile getiren sürücü, “Ruhsatli devletimiz vermedigi için mecbur ruhsatsiz aliyoruz. Yani biz de isteriz yani ruhsatli silahimiz olsun. Arazide bizde kendimizi koruyalim. Yani kendimce tedbir almaya çalisiyorum” dedi.

Ilginç savunmasi ve rahat tavirlariyla dikkat çeken sürücü gözaltina alinirken, ruhsatsiz tabanca ve mermilere el konuldu. Sürücü ifadesi alinmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA