Ukraynali Uzmanlarin Füze Sorusturmasina Katilmasina Izin Verildi

Polonya Cumhurbaskanligi Uluslararasi Politika Bürosu Baskani Yakub Kumoch, Polonya’nin Ukrayna sinirindaki Przewodow köyünde devam eden füze sorusturmasina Ukraynali uzmanlarin katilmasina izin verildigini açikladi.

Polonya’nin güneydogusundaki Przewodow köyüne düsen füzeler ile ilgili sorusturma devam ederken, Ukrayna’nin bölgeye erisimine izin verdi. Polonya Cumhurbaskanligi Uluslararasi Politika Bürosu Baskani Yakub Kumoch yaptigi açiklamada, Ukraynali uzmanlarin olay yerindeki incelemelere katilacagini belirterek, “Bir kez daha tekrar ediyorum, Ukrayna, kendisini Rusya’ya karsi savundugu ve Rus füzeleriyle savastigi için suçlanamaz. Ukraynali uzmanlarin olay yerine girmesine izin verildi” dedi.



Ukrayna, füzelerin düstügü bölgeye acil erisim talep etmisti

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov dün sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, “Füzenin Polonya’ya düsüsü ile ilgili ortak sorusturmayi destekliyoruz” ifadelerini kullanarak, Ukrayna’nin Rusya’nin söz konusu füzelerden sorumlu olduguna dair iddialarina yönelik "kaniti" teslim etmeye hazir oldugunu aktarmisti. Ortaklarimizdan bunun bir Ukrayna hava savunma füzesi olduguna dair varilan sonuca iliskin bilgileri beklediklerini açiklayan Danilov, Ukrayna’nin Devlet Sinir Hizmeti ve Ukrayna Savunma Bakanligi ekiplerinin patlama alanina acil erisimini talep ettigini belirtmisti.

Füzelerin Ukrayna’ya ait oldugu belirtilmisti

Batili ülkeler, Polonya’nin güneydogusundaki Przewodow köyüne düsen ve 2 kisinin hayatini kaybetmesine neden olan füzelerin Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi hava saldirilarina karsilik veren Ukrayna hava savunma sistemlerine ait oldugunu ve kazayla Polonya topraklarina düstügünü ifade etmisti.

Rusya Savunma Bakanligi ise, Polonya medyasinda yayinlanan olay yeri fotograflari üzerinde inceleme yaptiklarini ve düsen füze parçalarinin Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait S-300 hava savunma sistemlerine ait parçalar oldugunu tespit ettiklerini açiklamisti.
Kaynak: İHA