'Sakin Sehir' Arapgir'de Sonbahar Göz Kamastiriyor

Zengin florasi, endemik bitki türleri, kanyonlari ve trekking rotalariyla her mevsim ilgi çeken sakin sehir Arapgir sonbahar renkleriyle göz kamastiriyor.

'Sakin Sehir' Arapgir'de Sonbahar Göz Kamastiriyor
Malatya genelinde tescil edilmis en fazla tasinmaz kültür varligini bünyesinde bulunduran dogasi, mimarisi, sessizligi, kültürü, müzigi ve dogal yasamiyla yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi kentin tek Cittaslow (Yavas Sakin Sehir) unvanina sahip ilçesi Arapgir her mevsimde ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Arapgir ilçe merkezine bes kilometre uzaktaki dogasi ve cografi güzellikleriyle yerli ve yabanci turistlerin son yillarda sikça ziyaret ettigi kayaarasi kanyonu, yazin yesilin, sonbaharda sari, turuncu ve kirmizinin onlarca tonuna bürünen agaçlarin su yüzeyine yansimasi kartpostallik görüntüler de olusturuyor. Özellikle hafta sonlarini huzurlu bir ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelenlerin yogun ilgi gösterdigi kayaarasi kanyonu Malatya ve çevre ilçelerin yani sira komsu illerden de gelen yüzlerce vatandasi bulusturuyor. Yillardir üzerindeki siyah sortla kayaarasi kanyonunda yasayan ve halk arasinda ’Arapgirli Tarzan’ olarak bilinen Ümit Aydin, Arapgir’in özelikle sonbahar mevsiminde daha güzel oldugunu belirtti.

Vatandaslari Arapgir’i görmeye davet eden Aydin yaz aylarinda bölgede yasanan insan yogunlugunun sonbahar ile birlikte yerini sakinlige biraktigini kaydederek, "Mevsim olarak sonbahari yasiyoruz. Kayaarasi kanyonumuz ise her mevsim ayri güzel. Insanlarimizin bölgeyi ziyaret etmelerini istiyoruz” dedi

Arapgir’in her mevsimin birbirinden ayri güzellikleri içerisinde barindirdigini ifade eden Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu ise “ Bütün floranin renk degistirerek altina, bakira dönüstügü yesilin renk renk yedi ana renkte yere düsmeye hazirlandigi bir dönemi yasiyoruz. Gece soguk gündüz iliman geçer ve mevsimler tam yerini bulur. Arapgir’in en fazla yasanmasi gereken benimde çok sevdigim bolluk mevsimi olan sonbahardir. Türkiye’nin en yüksek saf oksijeniyle, sifir kirliligiyle bir atmosferi Arapgir’de yasayabilirsiniz herkesi Arapgir’e çagiriyoruz” diye konustu
Kaynak: İHA