Ibn-I Sina'dan Ahi Evran'a Dogadan Gelen Sifa

Ahi Evran Üniversitesi Tip Fakültesinin düzenledigi Geleneksel, Tamamlayici ve Entregratif Tip temali 2. Uluslararasi Ahi Evran Tip ve Saglik Bilimleri Kongresi’ne Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’de katildi.

Ibn-I Sina'dan Ahi Evran'a Dogadan Gelen Sifa
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Danismani ve Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayici Tip Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Tip Fakültesi’nin düzenledigi “Geleneksel, Tamamlayici ve Entregratif Tip” temali 2. Uluslararasi Ahi Evran Tip ve Saglik Bilimleri Kongresi’ne katildi.

Geleneksel tibbin yani sira Ibn-i Sînâ’dan günümüze ulasan tip anlayisi ile Ahi Evran, Ahilik ve tip iliskisinin konusmacilar tarafindan tematik olarak ele alindigi kongrenin çalistay bölümünde, GETAT egitimleri derinlemesine degerlendirildi. GETAT Egitimleri Çalistayi’nda; Tip, Dis ve Eczacilik Fakültelerinde GETAT egitiminin temel müfredata eklenmesi, klinik uygulama imkaninin saglanmasi, Tip Fakültelerinde uzmanlik alani olarak kabulünün saglanmasi ve Anabilim Dali kurulmasi gibi konularin yani sira genel, spesifik ve ileri seviye sertifikasyon egitimleri ile yüksek lisans, doktora programlari ve uzmanlik egitimi konularinda bilimsel tartismalar gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA