Ankara'da Hirsizlik Çetesine 'Keklik' Operasyonu

Ankara’da hirsizlik yapacaklari evi önceden dürbün ile gözetleyen, 27 hirsizlik olayina karisan ve yaklasik 1 milyon Türk Lirasi zarara ugrattiklari tespit edilen 11 kisilik hirsizlik çetesi “Keklik” operasyonu ile çökertildi.

Ankara'da Hirsizlik Çetesine 'Keklik' Operasyonu
Ankara Il Emniyet Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, hirsizlik olaylarinin aydinlatilmasina yönelik teknik takipli projeli dosya kapsaminda, 27 ayri hirsizlik olayini Ç.S., I.Ö., T.U. K.Ç. M.E isimli sahislarin gerçeklestirdigini, çaldiklari malzemeleri S.A., F.S., M.E., D.P., M.G.,Ü.Ç. ve I.Ö. araciligiyla piyasaya sürdüklerini tespit etti. 15.11.2022 tarihinde safak vakti polis ekiplerinin 12 ayri adrese yaptiklari es zamanli operasyonda; 11 süpheli yakalandi. Ekipler sahislarin evlerinde, is yerlerinde ve araçlarinda yapilan aramalarda 22 adet televizyon, 5 adet silah, bu silahlara ait 4 adet sarjör ve toplamda 129 fisek, 3 adet pompali tüfek ile 21 adet av fisegi, 4 adet cep telefonu, 14 adet saat, 2 bin 923 paket sigara, çok sayida el aleti, 3 adet el feneri, 2 adet dürbün ve olaylarda kullanilmak üzere 4 çift eldiven ele geçirdi.

Hirsizlik yapacaklari bölgeyi önceden dürbünle izlemisler

Süpheli sahislarin, 18’i evden hirsizlik, 9’u is yerinden hirsizlik olmak üzere 27 hirsizlik olayini gerçeklestirdikleri, tespit edilmemek için olaylarda kullandiklari araçlari uzak mesafede birakip kameralara yakalanmamak için kilometrelerce yürüyerek olay yerine gittikleri polis ekiplerince belirlendi. Sahislarin, hirsizlik yapacaklari bölgeyi önceden tespit ettikleri ve dürbünle izledikleri, özellikle bag evi olarak tabir edilen evlerden para, elektronik esya, tüfek, el aletleri ile para edecek esyalari, is yerlerinden de para ve sigara çaldiklari belirlendi. Ayrica süpheliler hirsizlik amaçli girdikleri is yerlerine girerken eldiven ile kar maskesi kullandiklari tespit edildi.

Çete üyelerinin toplam 104 suç kaydi var

Hirsizlik süphelileri, çaldiklari malzemeleri geçici olarak D.P., K.Ç. ve I.Ö.’nün ikametinde sakladiklari ve peyderpey S.A., M.G. ve I.Ö.’ye sattiklari, satin alan sahislarin da degerinin altinda piyasaya sürdükleri belirlendi. Süphelilerin gerçeklestirdikleri 27 hirsizlik olayinda müstekileri yaklasik bir milyon Türk Lirasi zarara ugrattiklari tespit edildi. Süphelilerin tamamina yakini hirsizlik olmak üzere, S.A.’nin 29, Ç.S.’nin 20, I.Ö.’nün 18, K.Ç.’nin 11, T.U.’nun 8, M.E.’nin 6, Ü.Ç.’nin 5, I.Ö.’nün 4, F.S.’nin 1, M.G.’nin 1, M.E.’nin 1, olmak üzere toplam 104 suç kaydinin oldugu belirlendi.
Kaynak: İHA