Evlat Nöbetindeki Anneler Istanbul'daki Terör Saldirisini Kinadi

Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan anneler, Istanbul’da meydana gelen terör saldirisini kinadi.

Evlat Nöbetindeki Anneler Istanbul'daki Terör Saldirisini Kinadi
HDP önünde evlatlarina kavusacaklari günü umutla bekleyen anneler, 82. haftada da eylemlerini devam ettirdi. Parti binasi önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarini isteyen anneler, HDP ve PKK’yi lanetledi. Evlatlarina geri dönmeleri için çagrida bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artik yeter, birakin evlatlarimizi" ve "Artik yeter, yakamizdan düsün" yazili dövizler açti. Evlatlarina teslim olmalari çagrisinda bulunan aileler, kararli bekleyislerini sürdürüyor.

“Eylemi terör yapti, HDP de onlara arka verdi”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya seslenerek HDP’nin kapatilmasini isteyen annelerden Ayten Koçhan, terör örgütünün bir kez daha kirli yüzünü gösterdigini söyledi.

Patlamada 6 kisinin hayatini kaybettigini belirten Koçhan, “Biz onlar gibi korkak degiliz. Biz korkakla is görmeyiz. Birimiz ölse, binimiz geliriz. Bizi hiç korkutmasinlar. Biz onlar gibi (HDP, PKK) kallesçe, gizli is yapmiyoruz, yaparsak dogrudan yapariz. Evlatlarimizi versinler. Istanbul’daki patlamada ölenlerin akrabalarina bas sagligi diliyorum. Yaralilarimiz var ve 6 vatandasimiz sehit oldu. Eylemi terör örgütü yapti, HDP de onlara arka verdi. PKK’dan, HDP’den çocuklarimizi istiyoruz. Sakin demesinler ‘bizden korkuyorlar’ diye. Bir çocugumuz dagda kalana kadar eyleme devam edecegiz” dedi.



“HDP’nin kalles oyunlari var, HDP’nin pis oyunlari var”

Terör örgütü PKK’nin elindeki agabeyi Mehmet Emin Teker için eyleme katildigini anlatan Cuma Teker de, “Agabeyim için bu nöbeti tutuyorum. Agabeyim 8 yil önce HDP tarafindan kaçirildi. Agabeyimden haber bekliyoruz, gelip teslim olmasini istiyoruz. Küçük çocuklar ölüyor. HDP’nin kalles oyunlari var, HDP’nin pis oyunlari var. Milletvekilleri gidip dagda fotograf çekiyor, bizde burada agabeylerimizi, kardeslerimizi, çocuklarimizi bekliyoruz. Gelmelerini, teslim olmalarini istiyoruz. Agabey: sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Ben hastayim, anne hasta. Gelip teslim olmani istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“HDP, PKK’ya destek veriyor, PKK’da gidip Istanbul’da, orada, burada patlama yapiyor”

Çocugu için HDP önündeki eyleme katildigini kaydeden baba Semsettin Özcan ise 6 yildir çocugundan haber alamadigini ve 3 yildir da HDP önünde bekledigini ifade ederek, “HDP’yi lanetliyorum. HDP, PKK’ya destek veriyor, PKK’da gidip Istanbul’da, orada, burada patlama yapiyor. Bunlari kiniyoruz. Allah onlarin belalarini versin. Bu bayragin altinda yasayan, bayraga hainlik yapan sahislar kim olursa olsun bu bayragin altinda kalmasin. Bayragimiza hainlik yapan kim olursa olsun kabul etmiyoruz. Bayragimiza hainlik yok. Biz biriz. Bunlarin hepsi HDP’nin oyunudur. HDP, Amerika, PKK birdir. Bunlarin hiç farki yoktur. Istiyoruz ki HDP’yi kapatsinlar. HDP olmazsa PKK bu kadar etkili olamaz. Eyleme devam ediyoruz. HDP’yi de, patlamayi da lanetliyoruz. Sehitlere rahmet, ailelerine bassagligi diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA