Dezavantajli Gençleri Is Sahibi Yapacak Kurs

Amasya Valiligi, öksüz ve yetim gençler ile kadinlara yönelik istihdam garantili 3 meslek kursu baslatti.

Dezavantajli Gençleri Is Sahibi Yapacak Kurs
Olusturulan mobilya tasarim, tekstil ve CNC atölyelerinde egitim alacak 180 gencin kentteki OSB’lerde nitelikli eleman olarak istihdami planlaniyor. OSB’lerdeki mobilya, tekstil ve mermer firmalarindan nitelikli eleman talebi oldugunu açiklayan Amasya Valisi Mustafa Masatli, “180 gencimizi burada egiterek istihdam garantili olarak isgücü piyasasina dahil edecegiz” dedi.

Is gücü piyasasindaki en önemli eksikliklerden birinin nitelikli ve yetismis insan kaynagi bulunmasinda yasandigini belirten Vali Masatli, “Zaman zaman bir araya geldigimiz sanayiciler ve is insanlari da en çok bu konudan yakinmakta ve yeterli sayida yetismis ara eleman bulamadiklarini ifade etmektedirler. Bizler de hem sektörden gelen bu talepleri karsilamak hem de anne ve babasini ya da her ikisini de kaybetmis gençlerimize meslek edindirmek amaciyla dezavantajli çocuk ve gençler için meslek edindirme egitimleri ve isgücü piyasasi Için destek projesini hayata geçirdik” diye konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda kalkinma ajansi tarafindan uygulanan ‘2021 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi’ kapsaminda hazirladiklari projeyle il genelinde mevcut is gücü piyasasinin ihtiyaçlari çerçevesinde dezavantajli gençlerin mesleki egitimleri ve istihdamlari hedeflendigine deginen Mustafa Masatli, “Bu hedef dogrultusunda Sehit Yilmaz Zengin Mesleki Egitim Merkezi bünyesinde tekstil, mobilya tasarim ve CNC atölyeleri kurulmus olup egitimlere baslanmistir. Merkezimizde ilk etapta 180 gencimizin istihdamlarina yönelik kurslar düzenlenecektir. Bu önemli projenin toplam bütçesi ise 1,1 milyon TL’dir. Projemiz Amasya ölçeginde saglayacagi faydalarinin yani sira Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan beyefendi tarafindan hayata geçirilen 2021-2023 Ulusal Genç Istihdam Stratejisi ve Eylem Plani’na da katki sunacaktir” seklinde konustu.



“Çok ciddi derecede nitelikli eleman talebi var”

Benzer bir egitim çalismasina Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) olusturulan kurs merkezinde geçen yildan itibaren basladiklarini hatirlatan Masatli, “Suluova ve Amasya karma organize sanayi bölgemizin özellikle mobilya ve tekstil hatta mermer sektöründe çok ciddi derecede nitelikli eleman talebi var” ifadelerini kullandi.

Sehit Yilmaz Zengin Mesleki Egitim Merkezi’ndeki incelemeye Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Yakup Türköz ile YHKB Müdürü Mustafa Örgüt de katildi.

Kaynak: İHA