Batman'da 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Egitimi

Batman’da Narkotik Sube Müdürlügünce Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan "En Iyi Narkotik Polisi Anne" semineri verildi.

Batman'da 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Egitimi


Seminerde konusan Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, bugün polis ekiplerinin yürüttükleri operasyonda 119 kilogramlik skunk maddesini ele geçirdiklerini aktardi. Canalp, "Bu, piyasa degeri yaklasik 6 milyon liralik bir uyusturucudur. 119 kilogramlik uyusturucu madde ele geçirilmis olan polisimize, jandarmasiyla, sahil güvenligiyle, devlet organlarinin hepsini yapmis oldugu mücadele neticesinde ele geçirmis oldugu uyusturucu miktarinda terazinin diger kefesine koyun ortaya çikan sonuç Türkiye’nin tek basina yakalamis oldugu uyusturucu miktari bütün Avrupa kitasinda yakalanmis olan uyusturucu miktarindan daha fazladir. Bu da bizim devlet olarak mücadelemizi gösteriyor. Uyusturucuya müptela olmus her birey, bu genç de olabilir, yetiskin de olabilir, bu yasli bir insan da olabilir. Bir defa bireysel anlamda kendi üretkenligini kaybettiriyor. Hayata bakis açisi degisiyor. Burada ailelere büyük görevler düsüyor" dedi.



Uyusturucu ile mücadelelerine hiz kesmeden devam ettiklerini belirten Batman Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, gençleri uyusturucu maddesinden kurtarmak için savasa her zaman devam edeceklerini söyledi.

Kiraç, “Batman Emniyet Müdürlügü olarak ciddi bir çalisma içindeyiz. Bu çalismalarimiz esnasinda üç buçuk ton esrarla, 168 kilo en tehlikeli uyusturucu olan sentetik uyusturucu ve insanlarin en çok ölüm yasadigi metamfetamin maddesi ele geçirdik. Önemli olan konu su oldugunu düsünüyorum. Biz biraz önce ifade ettigim gibi ne kadar yakalarsak yakalayalim talep oldugu sürece sikinti devam edecektir. Yakalamalarimiz elbette devam edecek ancak aradaki sikintilari engelleme sansiniz yok. Insanlar eger bir seyi istiyorsa, kullaniyorsa, bunu engellemenin zor oldugunu düsünüyorum" seklinde konustu.

Programa, Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç’in yani sira protokol üyeleri ile muhtar ve esleri katildi.

Kaynak: İHA