Pazarlar'da 'Okul Temelli Mesleki Gelisim' Çalismalari Devam Ediyor

Kütahya’nin Pazarlar Ilçesinde Pazarlar Ortaokulu ögretmenlerine “Okul Temelli Mesleki Gelisim” modeli ile kendi istedikleri konu ve egitmen ile okullarinda seminer verildi.

Pazarlar'da 'Okul Temelli Mesleki Gelisim' Çalismalari Devam Ediyor
Okuldaki insan ve materyal kaynaklarinin etkin biçimde kullanilarak ögretmenlerin mesleki gelisim ihtiyaçlarinin okul ortaminda karsilanmasi, süreç sonunda ögrenciler için ögretim ve ögrenim kalitesinin artirilmasinin hedeflendigi “Okul Temelli Mesleki Gelisim” çalismalari Pazarlar Ortaokulunda devam ediyor.

Söz konusu model çerçevesinde Pazarlar Ortaokulunda Egitimde yeni yaklasimlar Bilgisayar Egitici Egitmen Erkan Erden tarafindan okul Pazarlar Ortaokulu ögretmenlerine “web 2.0” semineri verildi.

Bilgisayar Egitici Egitmeni Erkan Erdem, bu modelin ögretmenlerin kendi hizmet içi egitim ihtiyaçlarina kendilerinin karar verdigi bir model oldugunu belirterek, “Okul temelli gelisim modeli, ögretmenlerin kendi ögrenmelerini yasam boyu ögrenme anlayisi içerisinde yönlendirdigi bir modele hizmet ediyor. Bu çerçevede ögretmenlerimiz kendi öz degerlendirmelere araciligi ile kendi hizmet içi egitim ihtiyaçlarini, mesleki gelisim ihtiyaçlarini kendileri belirliyor ve okul yöneticileri ile birlikte karar vererek bu ihtiyaçlarinin karsilanmasini talep ediyor. Bakanlik ögretmenlerimizin ve okulumuzun ihtiyaçlari çerçevesinde bu talepleri hizmet içi egitim olarak sunuyor. Bu çerçevede bugün web 2.0 konusunda ögretmenlerimizle bir hafta süren seminer yaptik” dedi.

Seminer konusunun ve egitmenin kendi ögretmenleri tarafindan sene basi kurul toplantisinda belirlenerek ilgili prosedür dogrultusunda Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne müracaat ettiklerini söyleyen Pazarlar Ortaokulu Müdürü Ismail Gürakan, model ile müracaat süreci sonunda ögretmenlerinin talep ettikleri egitimi yine kendi tercih ettikleri egitmenden aldiklarini ifade etti.

Pazarlar Ortaokulu ögretmeni Ümmü Gülsüm Ören, okul temelli mesleki gelisim modeli çerçevesindeki egitimleri hem kendilerinin hem de ögrencilerinin ilgi ve ihtiyaçlarina göre belirlediklerini söyleyerek bu egitimlere her ögretmenin ulasabilecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA