Denizde Kaybolan Is Kadini Dilek Ertek Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Tahiti’de 25 Ekim gecesi seyahat ettigi gemiden denize düserek hayatini kaybeden ünlü is kadini Dilek Ertek için Istanbul’da bugün giyabi cenaze namazi kilindi.

Denizde Kaybolan Is Kadini Dilek Ertek Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi
Ünlü is kadini 71 yasindaki Dilek Ertek, sevgilisi Artur Fuchberger ile gittigi Tahiti’de gemiden denize düserek kaybolmustu. Ertek’in cenazesi hala bulunamazken, bugün Tesvikiye Camii’nde ögle namazini müteakip giyabi cenaze namazi kilindi. Düzenlenen cenaze törenine Ertek’in oglu Gökçe Atuk, Dilek Sabanci ve Buket Tasdelen’in yani sira birçok arkadasi ve sevenleri katildi.

Giyabi cenaze töreninde konusan Dilek Sabanci, "Bence Dilek çok basarili bir is kadiniydi. Çok iyi bir anneydi, arkadasti. Keske böyle olmasaydi. Keske daha fazla yasasaydi. Önemli olan yasadiginiz süre boyunca iyi bir insan olabilmek, iyi anilmak. Ben onu namazlarimda, dualarimda anacagim. Son 5-6 yildir daha sik görüsmeye baslamistik. Keske daha sik görüsebilseydim ama keskeler ile olmuyor maalesef" diye konustu.



"Sok etkisi olusturdu hepimizde"

Dilek Ertek’in 25 yillik arkadasi Buket Tasdelen ise, "Dilek ile 25 senedir arkadasiz. 1 ay evvel Dilek Sabanci, ben ve Dilek Ertek telefonda konustuk ve yemege gitmeye karar verdik. Gidemedik olmadi, kismet degilmis. Beklemedigimiz bir olaydi. Sok etkisi olusturdu hepimizde. Resmine bakiyorum bu Dilek degil diyorum, inanmadim. Çok iyi huylu, candan bir arkadasti. Mekani cennet olsun. Ben yazilanlari okudum. Konuyla ilgili fikrim yok. Su anda bir sey söylemek için erken ve en dogru cevabi Gökçe verecektir" dedi.

Kaynak: İHA