Baskan Mesut Ergin'den Ara Tatilde Ögrencilere Etkinlik Daveti

Ayvalik Belediyesi’nin tarafindan yenilenen Zeytin ve Zeytinyagi Galerisi ara tatilde tüm ögrencilerin ve ailelerin ziyaretine açik.

Baskan Mesut Ergin'den Ara Tatilde Ögrencilere Etkinlik Daveti
Ayvalik’in en önemli ekonomik degerlerinden zeytin ve zeytinyagi üretiminin tarihten günümüze yansimalarini saglayan Ayvalik Belediyesi Zeytin ve Zeytinyagi Galeri’si belediye ekiplerince tepeden tirnaga yenilenerek, yeniden ziyarete açildi. Açilis kurdelesi 17. Uluslararasi Ayvalik Zeytin Hasat Festivali’nin baslangicinda kesilen müze, yenilenerek açildigi günden bugüne ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.

Galeride, Ayvalik’ta yüzyillardir yapilan zeytin tariminin tarihçesinde kullanilan pek çok materyal mevcut. Dünyaca ünlü Ayvalik Zeytinyagi’nin geçmise yolculugunda; yüzlerce yil önce kullanilan eski fabrikalara ait zeytin sikim üniteleri, zeytin toplama gereçleri, zeytinyagi gügümleri, kisaca zeytin ve zeytinyaginin geçmisiyle ilgili neredeyse tüm alet ve edevatlari ziyaretçiler yakindan inceleme sansi buluyor. Galeri içerisinde bulunan Feyza Hepçilingirler Kütüphanesi’nde de birbirinden degerli özenle seçilmis kitaplar mevcut. Galeri önünde yer alan yesil alan da Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan peyzaji ve düzenlemesi yapilarak güzel havalarda çimlerin üzerinde kitap keyfi sunuyor. Zeytin ve Zeytinyagi Galeri’si içerisinde yer alan satis magazasinda ziyaretçilere belediye zeytinliklerinden toplanarak sikilan zeytinyaglarini, kooperatif mutfaginda üretici kadinlarca üretilen yöresel lezzetleri ve mahalle evlerinde üretilen sabunlardan, hasirlara birbirinden degerli ürünleri vatandaslarla bulusturuyor.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin; “Ayvalik’in kalbindeki bu essiz yerde tüm ögrencilerimizi zeytin ve zeytinyaginin geçmisten bugüne tüm serüvenine tanik olmaya davet ediyorum, bu kültürel geziden sonra, Feyza Hepçilingirler kütüphanemizde bulunan birbirinden degerli kitaplari inceleyebilir, okuyabilirler hatta ödevlerini burada yapabilirler” dedi.

Bir haftalik ara tatile giren ögrencileri, müzeyi gezip, ardindan kütüphanede derslerini çalismaya davet eden Baskan Ergin, “Kentimizdeki ara tatile giren ilkokullardan, liselere tüm ögrencilerimizi ve ögretmenlerimizi de zeytin galerimize davet ediyorum. Gelin zeytin ve zeytinyagi kültürümüzü burada gelecek kusaklara anlatalim, aktaralim. Ayrica ögrencilerimiz zeytin galerisi gezisinden sonra, Feyza Hepçilingirler Kütüphanesi’nde bulunan birbirinden degerli kitaplari inceleyebilir, okuyabilir, hatta derslerine burada çalisip, kaynak olarak da yararlanabilirler. Ayvalik’in kalbindeki bu essiz yerin yenilenip, tekrar bize kucak açmasinin mutlulugunu gelin hep birlikte yasayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA