5. Uluslararasi Siirt Kisa Film Festivali Basliyor

Kültür ve Turizm Bakanligi himayesinde bu yil 5’.si gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Siirt Kisa Film Festivali basliyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Sinema Genel Müdürlügü’nün katkilariyla ve Siirt Valiligi, Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesi paydasliginda düzenlenecek olan 5. Uluslararasi Siirt Kisa Film Festivali, 15 Kasim Sali günü etkinlikleri ve açilis töreniyle basliyor.

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Dernegi tarafindan düzenlenen ve ilki 2018 yilinda gerçeklesen 5. Siirt Uluslararasi Kisa Film Festivali’nin jüri üyeleri arasinda Yapimci Mehmet Canpolat, Yönetmen Faysal Soysal, Dicle Üniversitesi Iletisim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Baskan Doç. Dr. Zuhal Akmese Demir, yönetmen Mehmet Güneri ve Türk Medya Kanal Koordinatörü Filiz Zengin yer aliyor.

Film basvurularinda 30 Ekim’ de tamamlanan festivalde birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin 500 lira ödül verilecek. Festivalde Jüri özel ödülünün yani sira Ibrahim Hakki özel ödülü de bulunuyor. Siirt Uluslararasi Kisa Filim Festivaline; 72’si yabanci, 110’u yerli olmak üzere toplamda 182 eser katildi.

Açilis programi 15 Ekim’de Saat 18.30’da da Il Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonunda açilis konusmalari, Siirt Kisa Filim Festivali ile ilgili tanitim slaytti ve oyuncular Altan Erkekli ve Veysel Diker’in ‘’Sifa Niyetine’’ adli tiyatro oyunu ile izleyicilerine kapilarini açiyor.

Festival boyunca, Siirt Üniversitesinde filmler, yönetmenler, atölye çalismalari, gösterimler ve sanatçilar söylesiler gerçeklestirecek.

Film festivali ödül töreni ve kapanis programi, 18 Kasim Cuma günü Kizlar Tepesi Amfi Tiyatro’da gerçeklesecek. Kapanis konusmalari ve festivalde ödül alan film temsilcilerine ödülleri verilecek.

Program, ödül töreninin ardindan, “Grup Imera” konseri ile sona erecek.
Kaynak: İHA