Tip Ögrencilerinden Vatandaslara Çagri Açiklamasi 'Bana Bir Sey Olmaz Demeyin'

Edirne’de Trakya Tip Ögrencileri Birligi Cinsel Saglik ve Üreme Sagligi çalisma kolu direktör ve asistanlari tarafindan, meme ve prostat kanseri farkindalik ayi dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Tip Ögrencilerinden Vatandaslara Çagri Açiklamasi 'Bana Bir Sey Olmaz Demeyin'
Trakya Üniversitesi Türk Tip Ögrencileri Birligi Halk Sagligi Çalisma Kolu direktör ve asistanlari, kanser farkindalik ayi çalismasi çerçevesinde hazirladiklari ’Bana bir sey olmaz demeyin’ ve ’Erken teshis hayat kurtarir’ yazili panolarla vatandaslari, bu konuda bilinçli olmaya ve saglik kontrollerini yaptirmaya davet etti. Saraçlar Caddesi’nde stant açan genç doktor adaylari, bu konuda hazirlanan brosürleri vatandaslara dagitarak bilinçli olma çagrisinda bulundu.

Trakya Üniversitesi Türk Tip Ögrencileri Birligi Halk Sagligi Çalisma Kolu direktör ve asistanlari tarafindan yapilan saha çalismasinda vatandaslar meme ve prostat kanseri hakkinda bilgilendirilerek erken teshisin önemine deginildi.

"Herkes çok olumlu yaklasiyor"

Meme ve prostat kanseri ile ilgili vatandaslari bilgilendirmek için bir saha etkinligi düzenlediklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Türk Tip Ögrencileri Birligi Halk Sagligi Çalisma Kolu Direktörü Ilayda Zengin, "Ekim ayi meme kanseri, Kasim ayi ise prostat kanseri farkindalik ayi. Biz de bu amaç dogrultusunda brosürler hazirlayip önlüklerimizi giyip sahada insanlara bilgi vermek istedik. Herkes çok olumlu yaklasiyor, kendimi nasil test edebilirim gibi sorular sorup, bilgilendirici brosürlerimizden aliyorlar" ifadelerine yer verdi.

"Erken taninin önemini anlatiyoruz"

Okulda hocalarindan aldiklari bilgiler dogrultusunda sahaya inip vatandaslari hazirlanan brosürlerle bilgilendirdiklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Türk Tip Ögrencileri Birligi Cinsel Saglik ve Üreme Sagligi Çalisma Kolu Direktörü Doga Erdal, "Erken taninin önemini anlatiyoruz. Hangi testleri hangi yastan sonra yaptirmalari gerektigini anlatiyoruz. Evde kendi kendine muayene yaparak da bir seyleri fark edebileceklerini söylüyoruz. Onlarin ilgili saglik kuruluslari ve doktora gitme oranlarini arttirmayi amaçliyoruz. Günümüzde prostat kanserinin yayginligi çok fazla ve insanlarin da bu konudaki bilinçlenme oranlari düsük bunu arttirmayi hedefliyoruz" dedi.

Genç doktor adaylarina bu sekilde bir bilinçlendirici etkinlik düzenledikleri için tesekkür eden vatandaslardan Gül Eser Tasçi, hastaneye gitmeye korkanlara da mutlaka hastaneye gidip rutin kontrollerini yaptirmalarini tavsiye etti.

Saglik konusuna çok önem verdiklerini söyleyen vatandaslardan Halil Bereketçi de, bilinçli bir insan olarak her firsatta kan verip sagligina dikkat ettigini belirtti.

Erken teshisin hayat kurtardigini söyleyen vatandaslardan Mehtap Çildogan ise, zamaninda hastaneye gitmenin ve gerekli kontrolleri yaptirmanin çok önemli oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA