Turistleri Tasiyan Tur Otobüsünün Soförü, TEM'de Iki Araç Arasinda Kalarak Can Verdi

Ispanyol turistleri tasiyan tur otobüsünün Gebze TEM Otoyolu’nda ariza yapmasinin ardindan, tamir etmek için otobüsün arkasina geçen sürücü, arkadan gelen çekicinin çarpmasi sonrasinda hayatini kaybetti.

Turistleri Tasiyan Tur Otobüsünün Soförü, TEM'de Iki Araç Arasinda Kalarak Can Verdi
Kaza, sabah saatlerinde Gebze ilçesi TEM Otoyolu Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ispanyol turistleri tasiyan Sadik Çaliskan idaresindeki 06 AT 5045 plakali tur otobüsü, yol üzerinde ariza yapti. Bunun üzerine aracini emniyet seridinde durduran sürücü, arizayi anlamak için otobüsün arkasina geçti. Bu sirada emniyet seridinde seyir halinde olan N.Ö. yönetimindeki 41 DB 004 plakali çekici, duran otobüsü fark etmeyerek çarpti. Çarpmanin siddetiyle otobüs soförü iki araç arasinda sikisarak can verirken, çekicinin sürücüsü ise yaralandi.

Kazayi görenler durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine adrese itfaiye, saglik, ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan saglik ekipleri, yarali sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Ardindan ambulansa alinan yarali, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldirildi. Tur otobüsü soförü Sadik Çaliskan’in cansiz bedeni ise ekiplerin çalismalarinin ardindan sikistigi yerden çikarildi. Polis ekiplerinin çalismalarinin ardindan Çaliskan’in cansiz bedeni, cenaze aracina yüklenerek otopsi yapilmak üzere morga kaldirildi. Kaza sonrasinda yol üzerinde trafik akisi kontrollü bir sekilde saglandi. Turist kafilesi ise bölgeye gelen baska bir otobüse alinarak kaza yerinden uzaklastirildi. Kaza yerinde fren izinin olmamasi ise dikkat çekti.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA