Kalbinizi Önemseyin, Hayati Risklerinizi Ortadan Kaldirin

Birçok hastaligin tedavisinde oldugu gibi kalp ile ilgili tedavilerde de öncü olan Denizli Tekden Hastanesi, Konya’dan gelen hastaya takilan kalp pili ile hastayi sagligina kavusturdu. Doktordan ve hastaneden memnuniyetini dile getiren hasta Mahmut Kurt, “ Ben en saglikli oldugum, kendimi en enerjik hissettigim dönemde kalp krizi geçirdim. Kalp krizinin ne zaman gelecegi belli olmaz. Bu yüzden önleminizi alin ve kalp kontrollerinizi ihmal etmeyin” dedi.

Kalbinizi Önemseyin, Hayati Risklerinizi Ortadan Kaldirin


Daha önce Denizli’de görev yaptigi için burada tedavi olmak isteyen ve arastirmalari sonucunda hastanin Tekden Hastanesi’ne basvurdugundan bahseden Kardiyoloji doktorlarindan Uzm. Dr. Mustafa Demir , “Konya’dan gelen hastamiz Mahmut Kurt, yillar önce geçirdigi kalp krizinden sonra kontrollerini ihmal etmis. Gerekli kontrolleri yapilmadigi için de yillar içinde kalp yetmezligine bagli nefes darligi, çabuk yorulma, kendini halsiz hissetme sikayetleri baslamis. Bunun üzerine poliklinigimize basvurdu. Ilk olarak daha önce yapilan tedavinin çok uygun olmadigini, ilaçlarinin çok eski oldugunu ve tedavisinin düzenlenmesi gerektigini söyledik. Ilaçlarini düzenledikten sonra nefes darliginda kismi bir rahatlama oldu. Ardindan ilk geçirdigi kalp krizinden dolayi kalbinin agir hasar aldigini ve kalp fonksiyonlarinin normal insanlara göre daha zayif çalistigini belirttik. Ve kalp pili takilmasi gerektiginden bahsettik. Klap pili islemini gerçeklestirdik. Mahmut Bey’e taktigimiz kalp pilinin amaci, hem kalbi ihtiyaç halinde çalistirmasi hem de öldürücü ritim bozuklugu gerçeklestiginde kalbi içeriden soklayarak bu ritmi düzeltmesidir” dedi.



“Bize tüm imkanlari sunan Tekden Hastanesi Yönetimi’ne tesekkür ederiz”

Uzm. Dr. Mustafa Demir, “Temelde taktigimiz kalp pillerinin iki çesidi mevcut. Birincisi soklama özelligi olup kalbi koruyan kalp pilleri, ikincisi ise soklama özelligi olmayip sadece kalbi çalistiran kalp pilleridir. Mahmut Beyin yasinin genç olmasi ve kalbinin zayif olmasindan dolayi soklama özelligi olan kalp pili taktik. Kalp pili islemi Kardiyologlar tarafindan lokal anestezi ile yapilan bir islemdir. Sol taraftaki köprücük kemiginin birkaç santim altindan 5-6 santimlik bir kesi yapilarak kalp pilinin bataryasini oradaki cilt altina yerlestiriyoruz. Koydugumuz kalp pilinin kablolarini da bu bölgedeki damardan kalbin içine göndererek implante ediyoruz. Pil taktigimiz hastalarimizi tedbir amaciyla bir gün hastanemizde yatiriyoruz. Ertesi gün gerekli kontrollerini yaparak hastalarimizi taburcu ediyoruz. Özel Denizli Tekden Hastanesi olarak Kardiyoloji alanindaki tüm islemleri hastanemizde yapabilmekteyiz. Bize bu imkanlari sunan Tekden Hastanesi Yönetimi’ne buradan tesekkür etmek isterim” seklinde konustu.



“Doktorum kalp pili takilmasi sirasinda bana herseyi tek tek anlatti, tüm endiselerimi ortadan kaldirdi”

Emekli memur olan ve daha önce kalp krizi geçirdigi için Konya’dan Tekden’e muayeneye gelen Mahmut Kurt “Daha önce kalp krizi geçirdigim için Konya’dan buraya muayene için geldim. Yaklasik olarak 10 yildir da kalp hastasiyim. Kontrollerimi ihmal edince kalp ile ilgili sikintilarim biraz artti. Arastirmalarim sonucunda Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji doktorlarindan Mustafa Demir’e geldim. Kontrollerime burada devam ediyorum. Buraya geçen yil geldigimde ilaçlarda düzenleme yapti doktorum. Ayni zamanda yapilan tetkikleri degerlendirdikten sonra kalp pili takilmasi gerektigini söyledi.

Bana yaklasimi, tecrübesi ve detayli anlatmasindan dolayi kalp pilini kendisinin takmasini istedim. Doktor Bey islemi gerçeklestirdi. O zaman hastanede kaldigimda hastanenin bakimi da hijyeni de çok iyiydi. Çok memnun kaldim. Doktorumun ilgisi ve destegi ile de bu süreci rahat bir sekilde atlattim. Yaklasik 4 ay önce kontrole geldigimde Mustafa Hocam gayet saglikli oldugumu söyledi.

Kendim yasadigim için herkese de samimiyetimle söylemek isterim. Kalp krizinin ne zaman ne sekilde gelecegini bilemeyiz. Çünkü ben en saglikli oldugum kendimi en enerjik hissettigim dönemde kalp krizi geçirdim. Bu yüzden mutlaka kalp kontrollerinizi yaptirmaniz gerekir. Doktorum Mustafa Demir için söyleyecek kelime bulamiyorum. Insanligi ve doktorlugu gerçekten on numara. Mesela kalp pili takilmasi sirasinda benimle konusarak beni sakinlestirerek islemi yapmasi beni çok sevindirdi. Islem öncesinde çok endiseli olmama ragmen islem sirasinda bana tek tek yaptigi islemi anlatmasi endiselerimi tamamen ortadan kaldirdi. Doktorumun ve serviste yattigim sirada oradaki hemsirelerin titizlikle ve güler yüzle yaklasmasindan dolayi insani rahatlatan çok güzel bir ortam var burada. Ben Denizli Tekden Hastanesi’ni de doktorum Mustafa Demir’i de herkese tavsiye ederim. Kontrollerinizi de aksatmamanizi öneririm” seklinde bilgi verdi.
Kaynak: İHA