Hakkari'de Ilk Defa GETAT Poliklinigi Hizmete Açildi

Hakkari Devlet Hastanesi, bir ilke daha imza atarak Geleneksel ve Tamamlayici Tip (GETAT) Poliklinigini halkin hizmetine açti.

Hakkari'de Ilk Defa GETAT Poliklinigi Hizmete Açildi
100’e yakin doktorun bundugu 200 yatakli Hakkari Devlet Hastanesinde bir ilk daha yasandi. Yeni hizmete giren GETAT Poliklinigine gelen hastalari büyük bir titizlikle dinleyip muayene eden Uzm. Dr. Irem Önlen, çevre il ve ülkelerdeki hastalari tedaviye beklediklerini söyledi.

Geleneksel ve tamamlayici tip tedavisi egitimini Saglik Bakanligi onayli sertifikali programlarda alan Aile Hekimi Uzm. Dr. Irem Önlen, GETAT Polikliniginde yapilan tedaviler hakkinda bilgi verdi. Uz. Dr. Önlen, "Hasta kabulüne baslamis bulunmaktayiz. Modern tibbi ögretilerle geleneksel tip yöntemlerini birlestirerek, hastanin bütünsel bakis açisi ile degerlendirilip, detayli anamnezleriyle birlikte, beslenmesinden egzersizine, tibbi takviyelerine kadar düzenlenip, vücudun sistemlerinin kendi kendine tedavi mekanizmalarini uyararak regülasyonu saglamaktir” dedi.

GETAT çerçevesinde yer alan kupa uygulamasinin (hacamat) cilt alti kan dolasimini artirma, lenf dolasimini hizlandirma, kas spazmlarini çözme, toksinlerin ve karbondioksitin disari atilmasina yardimci olmak gibi nedenlerle yapildigini ifade eden Önlen, “Hacamat, vücudun herhangi bir yerinden steril kupalarla vakum yapilarak kanin çekilmesidir. Mezoterapi ise vitamin, mineral, protein, enzim, hormon ve diger biyoaktif maddelerin deri altina mezoderm tabakasina enjekte edilerek bazi rahatsizliklarin tedavi edilmesi yöntemidir. Agri mezoterapisi; kas-iskelet sistemindeki, kas kökenli agrilari, spazmlari, romatizmal eklem agrilarini gidermek için prokain veya lidokain kullanilarak yapilan enjeksiyon tedavisidir. Temel amaç; lenf drenajini artirmak, dolasimi artirmak ve böylelikle dokunun kanlanmasini ve oksijenlenmesini saglayarak regülasyonunu saglamaktir. Seans sayisi hastanin tedaviye verdigi iyilesme reaksiyonuna göre belirlenmekle birlikte, en az 3 seans seklinde planlanir. GETAT Poliklinigine çevre illerden ve ülkelerden hastalari tedaviye bekliyoruz" seklinde konustu.

Hakkari Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Ugurcan Kara ise, hastane bünyesinde GETAT Poliklinigini hizmete açtiklarini belirterek, "Geleneksel, tibbi tani ve tedavi yöntemlerini etik ilkeler dogrultusunda uygulamaya basladik. Alternatif tip ya da geleneksel tip yöntemleriyle tedavi olmak isteyen hastalarimizi hastanemize davet ediyoruz. Poliklinigimiz ilimize hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA