Genç Yildirim'in Ikinci Uyumayan Kütüphanesi Sevildi
Yildirim Belediyesi’nin hizmete açtigi ve 10 bini askin tematik kitabin yer aldigi Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’nde bilgisayar laboratuvari, toplanti salonu ve çalisma alanlarinda arastirma yapan ve ders çalisan gençlere çay, çorba ikrami yapiliyor.

Yildirim’in çehresi degisiyor
Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, ilçeye kazandirdiklari Uyumayan Kütüphanelerle gelecegin söz sahibi olan bireylerini yetistirdiklerini söyledi.
Baskan Yilmaz, Mümine Seremet ve Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanelerinin ilçenin kültürel ve sosyal yasamina renk katacak önemli bir merkez oldugunu, gençlerin kitaba ve bilgiye ulasimini kolaylastirmak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, söyle konustu; “Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’ni hizmete aldiktan sonra ortaya çikan ihtiyaci gördük ve 2’nci uyumayan kütüphane konseptiyle ‘Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ projesini açtik. Ilçemizin batisina Mümine Seremet dogusuna ise Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ni kazandirarak gençlerimizin kitaba ve bilgiye erisimlerini kolaylastirmayi hedefledik. Bu hedef dogrultusunda evlatlarimiza rahat, modern bir ortamda ders çalisma ve arastirma yapma imkâni sunmaya çalisiyoruz.”
Sosyal yasam merkezi
Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ni bir sosyal yasam merkezi olarak da planladiklarini aktaran Baskan Yilmaz, “Kütüphanemiz, düzenleyecegimiz konferanslar, atölyeler, söylesiler ve sergilerle kültürel bir kompleks olarak da hizmet verecek. Yetiskin kütüphanesi haricinde yeni yilda küçük okurlarimiza özgün, bagimsiz alanda modern ve konforlu dizayniyla kazandiracagimiz ‘Çocuk Kütüphanesi’ de 5 bin eserlik koleksiyonu ve çocuklar için planlanan atölye programlariyla miniklerimizin bulusma noktasi olacak” ifadesini kullandi.
