Dogu Anadolu'nun Yüksek Kesimlerinde Kar

Akdeniz ve Ege Bölgesinde sicak havayi firsat bilip denize girenler gözlenirken Dogu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerinde aralikli kar yagisi etkisini gösteriyor.

Dogu Anadolu'nun Yüksek Kesimlerinde Kar
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, Dogu Anadolu genelinde hava parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevreleri aralikli yagmurlu, yüksek kesimler yer yer karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecek. Hava sicakliginin mevsim normalleri civarinda seyredecegi bölgede rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Kar yagisi Erzincan’in yüksek kesimlerinde aralikli etkisini gösteriyor. Erzincan kent merkezinde etkili olan soguk hava ve yagmur yüksek kesimlerde kara dönüstü. Hava sicakliginin iyice düstügü kentte Karadag’in zirvesine kar yagdi. Erzincan - Sivas kara yolu Sakaltutan mevkiinin üst tarafinda bulunan verici istasyonunun bulundugu alan kardan tamamen beyaza büründü. Yagan karla birlikte yüksek kesimlerdeki köy ve mezralarda yasayan vatandaslarin kis çilesi erkenden basladi.

Öte yandan kardan beyaz örtüye bürünen daglarda yaban keçileri dron ile görüntülendi.
Kaynak: İHA