Devlet Erkani Vefatinin 84'Üncü Yildönümünde Ata'nin Huzurunda

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki devlet erkani, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yildönümü nedeniyle Anitkabir’i ziyaret etti.

Devlet Erkani Vefatinin 84'Üncü Yildönümünde Ata'nin Huzurunda
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yilinda Anitkabir’de düzenlenen törenle anildi. Anitkabir’deki tören, saat 08.50’de devlet erkaninin Aslanli Yol’da yürümesiyle basladi.

Cumhurbaskani Erdogan baskanligindaki kortejde TBMM Baskani Mustafa Sentop, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Cumhurbaskanligi Kabinesi üyeleri, yüksek yargi organlarinin baskanlari, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ve kuvvet komutanlari yer aldi. Cumhurbaskani Erdogan, kirmizi ve beyaz karanfillerden olusan ay yildizli çelengi Atatürk’ün mozolesine birakti. Atatürk’ün 84 yil önce vefat ettigi saat olan 09.05’te saygi durusunda bulunularak, Istiklal Marsi okundu. Saygi durusu sirasinda gönderdeki Türk bayragi da yariya indirildi. Cumhurbaskani Erdogan ve beraberindeki devlet erkani, daha sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçti. Erdogan, burada Anitkabir Özel Defteri’ni imzalayarak sunlari yazdi:

“Aziz Atatürk. Ebediyete irtihalinizin 84’üncü yildönümünde Zat-i Alinizi, kahraman silah arkadaslarini ve canlari pahasina istiklalimize sahip çikan aziz sehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. ‘En büyük eserim’ dediginiz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyili’ vizyonuyla gelecege daha güçlü, daha itibarli bir sekilde hazirliyoruz. Milletimizin asirlik hayallerini gerçege dönüstürene kadar durmayacak, saldirilar karsisinda yilmayacak, mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz. Ruhun sad olsun.”
Kaynak: İHA