Baskan Büyükkiliç, 'Çök-Kapan-Tutun' Tatbikatina Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte KYK Melikgazi Kiz Ögrenci Yurdu’nda düzenlenen ‘Çök-Kapan-Tutun Tahliye Tatbikati’na katilarak, ögrencilerle birlikte deprem aninda yapilmasi gerekenler adina tatbikat gerçeklestirdi.

Baskan Büyükkiliç, 'Çök-Kapan-Tutun' Tatbikatina Katildi
Içisleri Bakanligi, AFAD ile Gençlik ve Spor Bakanligi is birliginde Türkiye geneli 81 ilde yapilan ‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikati Kayseri’de de gerçeklestirildi.

Bu çerçevede tatbikat Melikgazi Kiz Ögrenci Yurdu basta olmak üzere tüm KYK yurtlarinda yapildi. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte düzenlenen ‘Çök-Kapan-Tutun Tahliye Tatbikati’na katildi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu da canli baglanti ile tatbikata katildi.

Bakan Soylu, bu sene yapilan deprem tatbikatinin 94 bini geçtigini, yilsonuna kadar 100 bine ulasacagini temenni etti.

Vali Gökmen Çiçek, tatbikat öncesi yaptigi açiklamada, “Sayin Bakanim 13 KYK yurdumuzda 12 bin 460 ögrencimiz ve personelimiz ile tatbikat için haziriz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Melikgazi Belediye Baskanimiz, Kaymakamlarimiz da burada, hepsinin selamlari var” diye konustu.

Bakan Soylu da, basta Vali Gökmen Çiçek ile Baskan Büyükkiliç olmak üzere Ankara’dan selamlar iletti.

Afetlere dirençli toplum olusturma yönetimi anlayisiyla kamu kurum, üniversiteler ve özel kuruluslar arasinda ‘çök-kapan-tutun’ tatbikati gerçeklestirildi.

Tatbikatta ikaz zilinin çalmasi ile katilimcilar, ‘çök-kapan ve tutun’ hareketini yapti. Ardindan tüm yurt tahliye edildi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü’ne bagli ögrenci yurtlarinda görevli yönetici, personel ve ögrencilere olabilecek afet ve acil durum olaylarindaki dogru davranis sekilleri hakkinda bilgilendirilmeler de yapildi.

Tatbikatin ardindan açiklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, Kayseri’de de 2 bin 752 tatbikat yapildigini vurgulayarak, söyle konustu:

“Kaymakamimiz, Vali Yardimcimiz, Melikgazi Belediye Baskanimiz, Emniyet Müdürümüz ve sizlerle beraber Türkiye’nin her yerinde KYK’mizla tatbikat gerçeklestirdik. Genelde insanoglu kendi basina gelmeden olabilecek afetleri hep televizyondan izleyecegini ve hep baskalarinin basina gelecegini düsünüyoruz. Deprem bizim ülkemizin gerçegi. Nerede olursak olalim, hangi saatte olursak olalim bizi yakalayabilir. O yüzen biz hazir olmak durumundayiz. Bu amaçla Içisleri Bakanligi tarafindan AFAD tatbikat yili ilan edildi. Türkiye’nin her yerinde binlerce tatbikat yapildi. Kayseri’de de 2 bin 752 tatbikat yapildi.”

AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum olusturma vizyonu ile toplumda farkindalik olusturmak amaciyla 12 Kasim 1999 Bolu-Düzce Depremi’nin yil dönümünde 81 ilde es zamanli olarak tüm vatandaslarin katilimiyla tatbikat gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA