Yaktigi Daireye, Kendini Kilitleyince Polisi Alarma Geçirdi

Antalya’da iki gün önce yasadigi dairede yangin çikartip apartmana zarar veren sahis, bugünde kendini eve kilitleyince, polis ve saglik ekiplerince alinarak hastaneye götürüldü. Bina sakinleri ise can güvenliklerinin olmadigini belirterek, sahis için gerekli islemlerinin yapilmasini istedi.

Yaktigi Daireye, Kendini Kilitleyince Polisi Alarma Geçirdi
Olay, sabah saat 10.00 siralarinda Muratpasa ilçesi Yenigün Mahallesi 1368 Sokak üzerindeki 7 katli bir apartmanin 2. katinda yasandi. Yalniz yasayan 30 yasindaki A.Ç, iki gün önce sabaha karsi dairede yangin çikardi. Kisa sürede büyüyen yangin üst katlara kadar yükseldi. 112 Acil Çagri Merkezi’ne haber verilmesiyle olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangin itfaiye ekiplerince söndürülürken, dairede ve üst katlarda maddi hasar meydana geldi. Evin yanmayan diger odasinda yasamaya devam eden A.Ç, sabah saatlerinde kendini eve kilitledi. A.Ç’nin hayatindan endise duyan yakinlari durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Eve gelen polis ve saglik ekipleri A.Ç’den kapiyi açmasini istedi. Yaklasik yarim saat kapiyi açmayan A.Ç, daha sonra kendiliginden teslim oldu. Ilk tedavisi olay yerinde yapilan A.Ç, polis esliginde binadan çikarilip ambulansa götürüldü. Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldirilan A.Ç’nin tedavisi devam ederken olayla ilgili inceleme baslatildi.

Öte yandan bina sakinleri yasananlara isyan etti. Sahsin gürültüsünün yani sira, sonunda çikardigi yangin nedeniyle bombanin üzerinde yasadiklarini söyleyerek tepki gösterdi. Yangin günü yasananlar bir vatandasin cep telefonu kamerasina yansidi.

"Korku ve panik yasamak istemiyoruz"

Tasindiklarindan beri bu sahsin yaptiklarindan endise duyduklarini ifade eden Züleyha Öztürk Üreten “Çok sesimizi çikartmadik ama en son bu yangini çikarmasi kötü oldu. Canimizi zor kurtardik. Yangin aninda balkonda iki piknik tüpü vardi. Aspiratörden duman geliyordu sürekli. “Kalkin yangin var” diye komsumu kaldiriyordum. Apartmanda dogalgaz var, bomba gibi bir patlasa ne olacak. Camlarimiz patladi, esyalarimiz yandi. Maldan geçtik, artik o an canimizi kurtarmanin derdine düstük. Çocugum etkilendi 3 gün rapor almak zorunda kaldim. O korku ve panigi yine yasamak istemiyorum. Bizim elimizden bir sey gelirse yardimci olmak isteriz. Ama bu sekilde korkuyla yasamak istemiyoruz” diye konustu.

"Evi yakacak"

4. katta oturan Zehra Oguz, “Sürekli bir seyler yakiyor ve bize duman geliyordu. Annesini durumu söyledik, yanginin da çikacagini biliyorduk. Sonunda yangin çikti. Vatandaslar olarak magdur olduk. Maddi manevi zarar ugradik. Camlarimiz yandi, klimanin motoru patladi. Biz korkuyla yasiyoruz. Sabaha kadar uyuyamiyoruz. Çocuklarim sürekli, ‘A. gelecek evi yakacak‘ diye sayikliyor. Birileri sesimizi duysun, böyle yasamak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Bombanin üzerinde oturuyoruz"

Bina sakinlerinden Yasar Yay, dün gece sabaha karsi korkuyla uyandiklarini belirterek, Yangin oldugunu gördüm asagi indim ve ilk is olarak dogalgaz vanasini kapattim. Itfaiye geldi, yangini söndürdü. Ailecek tüm binanin can güvenligi yok. Bu sahis buradan gitmedigi sürece burada huzurlu sekilde yasayamayacagiz. Yangin aninda sahis balkonda köseden kafasinda kask içerinin videosunu çekiyordu. Gelirse yarin yine yangin çikarabilir. Biz bildiginiz bir bombanin üzerinde oturuyoruz. Ne zaman yanacak diye onu düsünüyoruz. Can güvenligimiz yok. Asansöre tek basimiza binemiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA