Vali Gül, Sehitkamil'deki Proje Yatirimlarini Inceledi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu nezaretinde ilçedeki proje yatirimlarini yerinde inceledi. Projelerin detaylarina iliskin Vali Gül’ü bilgilendiren Baskan Fadiloglu, projelerin en kisa sürede tamamlanmasi için yogun bir sekilde çalistiklarini vurguladi.

Vali Gül, Sehitkamil'deki Proje Yatirimlarini Inceledi
Ihtiyaç ve talep dogrultusunda yapilan planlamalarla proje yatirimlari gerçeklestiren Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep’i, ‘yasanabilir kentler’ siralamasinda üst siralara tasiyacak çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Yapimi devam eden projeleri Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte yerinde inceleyen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, projelerin detaylariyla ilgili bilgi paylasiminda bulundu. Proje inceleme programina, Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcilari Murat Özgüler ile Serkan Özatici katildi.

15 Temmuz otopark ve ticari ünite kompleksi

Ilk inceleme, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi karsisinda yapimi devam eden 15 Temmuz Otopark ve Ticari Ünite Kompleksi’ne yapildi. Kompleksin toplam 11 bin 200 metrekare arsa üzerine 2 katli insa edildigini belirten Baskan Fadiloglu, 15 Temmuz Otopark ve Ticari Ünite Kompleksi’nin, 19 bin metrekare kapali alana sahip olacagini söyledi.

Baskan Fadiloglu, kompleks içerisinde; 27 adet dükkan, 920 araçlik kapali otopark, elektrikli araç sarj istasyonu ve engelli otopark alanlari bulunacagi bilgisini paylasti.

Agro park

Ikinci inceleme ise toplam 31 bin 700 metrekare alan üzerine yapilan AGRO PARK’ta yapildi. Yapim çalismalarinin devam ettigi AGRO Park ile çocuklara; bölgeye ve Gaziantep’e özgü tarimsal ürünlerin nasil yetistigini ögreterek daha bilinçli ve üretici bir toplum olusturmayi hedeflediklerini kaydeden Baskan Ridvan Fadiloglu, bir tarim ürünleri konusunda farkindalik olusturmayi amaçladiklarinin altini çizdi. AGRO Park’in kendi ekipleri tarafindan planlandigini dile getiren Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, park içerisinde; su degirmeni, yel degirmeni, su tulumbasi, geçmis dönemde kullanilan tarim aletlerinin de bulunacagini, iklim ve mevsim sartlarina uygun ürünler üretileceginin bilgisini verdi. Baskan Ridvan Fadiloglu, 830 metrekarelik yenilebilir bitkilerle bostan alanlari ve 12 bin 500 metrekare meyve bahçesi olusturacaklarini söyledi.



Kuzeysehir Ünite Merkezi

Son olarak yapim asamasinin sürdügü Kuzeysehir Ünite Merkezi incelendi. Önümüzdeki günlerde tamamlayarak vatandasin kullanimina açmayi planladiklarini ifade eden Baskan Fadiloglu, Kuzeysehir Ünite Merkezi’nde vatandasin birçok ihtiyacina tek merkezden cevap verilecegini anlatti. Kuzeysehir Ünite Merkezi’nin toplam 5 bin 500 metrekare alana üzerine 2 katli olarak yapildigini söyleyen Baskan Ridvan Fadiloglu, ünite merkezi içerisinde pazar yeri, kütüphane, bay-bayan taziye evi, kurs merkezi, ticari dükkanlar ve 80 araçlik açik otopark bulundugu bilgisini aktardi.
Kaynak: İHA