Usta Sanatçi Serdar Gökhan, Elazig Kürsübasi Etkinliginde Doyasiya Eglendi

Hayata geçirmeyi hedefledikleri film projesi için Elazig’a gelen usta oyuncu Serdar Gökhan ve senarist Talat Özpolat, kürsübasi etkinliginde doyasiya eglendi.

Usta Sanatçi Serdar Gökhan, Elazig Kürsübasi Etkinliginde Doyasiya Eglendi
Usta oyuncu Serdar Gökhan, senarist ve yazar Talat Özpolat El-Aziz Kültür Egitim ve Yardimlasma Derneginin davetlisi olarak Elazig’a geldi. Elazig’in tanitimi için düsünülen film projesi için Elazig’da çesitli incelemelerde bulunan Gökhan ve Özpolat tarihi Harput Mahallesi’ni gezdikten sonra El-Aziz Kültür Egitim ve Yardimlasma Derneginde kürsübasi etkinligine katildi.

Tarihi Elazig sarkilarina eslik eden usta oyuncu Gökhan ve senarist ve yazar Özpolat, gönüllerince eglendi.

Çok önemli bir filmin yazim sürecini tamamladiklarini belirten senarist ve yazar Talat Özpolat, ’’Daha önce Elazig’a birkaç defa geldik. O ruhu kazanabilmek için yaptik bunu. Yazar ekibi olarak filmimizi bitirdik senaryolarimizi hazirladik ve eksikliklerimi görebilmek için çesitli ziyaretlerde bulunduk. Bizi bu filme davet eden, yazdiran ve çektirecek olan El-Aziz Kültür Egitim ve Yardimlasma Dernegi Baskanina tesekkür ederiz. Onun sayesinde insallah film hayata geçecek. Ilk adimlari o atti, biz de onu takip ettik ve buraya kadar getirdik. Insallah sonuna da erecegiz. Elazig müzigi, çok özel bir müzik. Diyarbakir’da Sanliurfa’da da bu tarz müzikleri dinlersiniz. Ben bir dinleyici olarak konusuyorum ama bu tür müzigin buradan dogdugunu hemen anlarsiniz. Bir Elazig türküsü dinlersiniz ve o keman ve klarnetin dogdugu yer oldugunu müzigin buradan dagildigini hemen size hissettirir’’ dedi.

58 senedir oyunculuk yaptigini belirten usta oyuncu Serdar Gökhan, ’’Artik biz geldik gidiyoruz bu tür isleri gençlere birakacagiz. Biraktigimiz yoldan büyük bir basari ve mutlulukla ilerlemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü sanati olmayan bir ülke basarili olamaz. Onun için basariya ulasmanin yolu da sanattir. Mustafa Kemal Atatürk’te bunu belirtmistir. Deger verin sanata gerekeni yapin. Büyük bir özveriyle gelecege sizler tasiyin bizde gurur duyalim’’ diye konustu.

Kaynak: İHA