Siirt'te Gösteri Ve Yürüyüsler 15 Gün Yasaklandi

Siirt Valiligi kent genelinde her türlü toplanma, yürüyüs, basin açiklamasi, açlik grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadir kurma, bildiri dagitma gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandigini duyurdu.

Siirt Valiligi yapilan açiklamada, kent genelinde her türlü toplanma, yürüyüs, basin açiklamasi, açlik grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadir kurma, bildiri dagitma gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandigini duyurdu.

Açiklamada, “Terör örgütü PKK/KCK’nin müzahir yayin organlari ve internet sitelerinden siklikla çagri amaçli provokatif paylasimlar yapilarak ilde basta olmak üzere ülke genelinde kanunsuz eyleme dönüsen basin açiklamalari gibi birçok faaliyetlerin gerçeklestigi, kamu düzeni ve güvenliginin olagan hayati durduracak veya kesintiye ugratacak sekilde bozulacagina iliskin ciddi belirtilerin bulundugu hususu göz önüne alindiginda açik alanlarda türlü toplanma, yürüyüs, basin açiklamasi, açlik grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadir kurma, bildiri, brosür dagitma, afis, pankart asma gibi il ve ilçe mülki sinirlarimiz içerisinde 2911 sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayili Il Idaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri geregince 1 Kasim saat 00.01’den 15 Kasim saat 23.59’a kadar 15 gün yasaklanmistir" denildi.
Kaynak: İHA