Istanbul'daki Muglalilardan 'Mugla Dügün Yemekleri' Etkinligi

Istanbul’daki Muglalilarin birbirleri ile baglantilarini saglamak, Mugla’nin kültürünü Istanbul’da yasatmak ve tanitmak, Mugla’dan ögrenim için Istanbul’a gelen ögrencilere rehberlik yapmak için çalisan Mugla Il ve Ilçeleri Kültür ve Tanitim Dernegi hafta sonunda Sariyer Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parki’nda ‘Mugla Dügün Yemekleri’ etkinligi düzenledi.

Istanbul'daki Muglalilardan 'Mugla Dügün Yemekleri' Etkinligi
Etkinlige 200 den fazla Muglali ve Egeli katildi.

Etkinlik için Milas’tan Berkay Boncuk ve arkadaslarindan olusan davul zurna ekibiyle Mugla türkülerinin çalinip söylendigi, zeybek oynandigi etkinlik cosku içinde geçti. Etkinlik alanina asilan dev Türk Bayragi ve Atatürk posteri ile katilimcilara dagitilan el bayraklari ile görsel bir sölen olusturularak 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami da kutlandi.

Çorba, Etli Nohut Yahni, Keskek, Yogurtlama, Pilav, Kabak Tatlisi ve içeceklerden olusan Mugla Dügün Yemegi menüsünün ikram edildigi etkinlik Muglalilar_Dernegi insatgram hesabindan canli yayinlandi. Etkinlige Muglali sanatçi Atilla Atasoy katilarak hemsehrileri ile biraraya geldi.

Etkinlikle ilgili konusan Mugla Il ve Ilçeleri Kültür ve Tanitim Dernegi Baskani Mustafa Ertürk; “Dernegimiz Mugla kültürünü Istanbul’da yasatmak, Istanbul’daki Muglalilari tanistirmak ve kaynastirmak için çalisiyor. En önemli misyonumuz ise Mugla’dan Istanbul’a Üniversite egitimi için gelen ögrencilerimize destek olmak. Onlara hem burs destegi sagliyoruz, hem de kariyer koçlugu yapiyoruz. Bu yil da 70 Muglali ögrencimize burs veriyoruz. Etkinligime destek veren, Muglali ögrercilerimize burs imkani saglayan Muglali isadamlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA