Istanbul'da Büyük Operasyon Açiklamasi Piyasa Degeri 33 Milyon Olan Kaçak Tütün Ele Geçirildi

Istanbul’da tütün kaçakçiligi yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 16 kisi gözaltina alindi. Baskin yapilan adreslerde ve 3 araçta yapilan aramalarda piyasa degeri 33 milyon 200 bin lira civarinda oldugu belirtilen 2 ton 286 kilogram nargile tütünü ile 1 ton 165 kilo kiyilmis tütün ele geçirildi.

Istanbul'da Büyük Operasyon Açiklamasi Piyasa Degeri 33 Milyon Olan Kaçak Tütün Ele Geçirildi
Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kentin bazi bölgelerinde kaçak tütün depolari ve imalathaneleri oldugu bilgisine ulasti. Esenler, Bagcilar, Fatih, Sancaktepe, Beyoglu ve Beylikdüzü ilçelerinde bulunan 6 isyeri, 2 depo ve bir evde kaçak nargile tütünü ve diger tütün mamulleri saklandigini tespit eden emniyet ekipleri, buralara operasyon düzenledi.

Yürütülen sorusturma çerçevesinde yapilan baskinlarda 16 süpheli yakalanarak gözaltina alindi, 3 araca ise el konuldu. Adreslerde ve 3 araç içinde yapilan aramalarda piyasa degeri 33 milyon 200 bin lira civarinda oldugu belirtilen 2 ton 286 kilogram nargile tütünü, 1 ton 165 kilo kiyilmis tütün, 140 bin dal bandrolsüz dolu makaron, 119 milyon 530 bin dal doluma hazir bos makaron, 3 elektrikli sigara dolum makinesi, 4 kompresör ve 3 bine yakin sökülmüs TADAB bandrolü ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 16 süpheli hakkinda "5607 SKM çerçevesinde Kaçak Tütün" suçundan islem yapilirken, 14 kaçakçi savcilik talimatiyla serbest birakildi. Iki süphelinin ise adli makamlara sevk edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA