Filipinler'i Vuran Nalgae Tayfunu'nda Ölü Sayisi 110'A Yükseldi

Filipinler’i vuran Nalgae Tayfunu’nda hayatini kaybedenlerin sayisi 110’a yükselirken, kayip 33 kisiyi arama çalismalari devam ediyor.

Filipinler'i Vuran Nalgae Tayfunu'nda Ölü Sayisi 110'A Yükseldi
Filipinler’in güney kesimlerinde geçtigimiz hafta sonu etki gösteren Nalgae Tayfunu’nda bilanço agirlasiyor. Siddetli yagislarin neden oldugu sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 110’a yükseldi. Filipinler Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi’nden (NDRRMC) yapilan açiklamada tayfunda 101 kisinin yaralandigi bildirilirken, kayip 33 kisiyi arama çalismalarinin devam ettigi belirtildi. Yaklasik 866 bin kisinin evlerini terk etmesine neden olan Nalgae Tayfunu’nun toplamda 2.4 milyon sakini etkiledigi ögrenilirken, meydana gelen tarimsal zararin boyutu ise yaklasik 22.4 milyon dolar olarak açiklandi.

Öte yandan, yaklasik 13 milyon dolarlik altyapi hasari tespit edildigi de belirtildi.

Etkisini yitirdi

Filipinler’in güney kesimlerine geçtigimiz Cuma gününden itibaren siddetli yagislar ve rüzgarlar getiren Nalgae Tayfunu nedeniyle binlerce ev sular altinda kalmis, birçok bölgede toprak kaymalari meydana gelmisti. Filipinler Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler Idaresi (PAGASA) tayfunun dün aksam itibariyle ülkeyi terk ettigini açiklamisti.
Kaynak: İHA