Antalya Büyüksehir Belediyesi'nden 'Küresel Hamle'

Antalya Büyüksehir Belediyesi istiraki EKDAG A.S. tarafindan Korkuteli ilçesine kurulacak Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi için hazirliklar sürerken, tesiste üretilecek ürünlerin satis ve pazarlamasina iliskin “Küresel Satis Pazarlama ve Münhasir Tedarik Sözlesmesi” imzalandi. Tedarikçi EKDAG A.S, Distribütör Biota Snacks ve finansal sponsor Granatum Capital arasinda yapilan sözlesme için imzalar ABD’nin New York kentinde atildi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nden 'Küresel Hamle'
Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek, Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi, Antalya’nin tarimsal ürünlerini ABD ve Birlesmis Milletler üyesi 194 ülkeye tanitacak. Büyüksehir Belediyesi istiraki EKDAG A.S. Türkiye’nin yas-meyve sebze ambari konumunda olan Antalya’nin Korkuteli Ilçesinde kurulacak tesis ile ilgili önemli bir adim atti. Distribütör Biota Snacks ve finansal sponsor Granatum Capital ile imzalanan sözlesme çerçevesinde tesiste üretilen ürünler basta ABD olmak üzere, BM Üyesi 194 ülkeye pazarlanacak.

“Hedefimize bir adim daha yaklastik”

EKDAS A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gökçe’nin katilimiyla ABD’de imzalanan satis ve pazarlama sözlesmesi üretim tesislerinin yayginlastirilmasi ve gelisimine yönelik kredi destegi de dahil olmak üzere; Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin kirsalda tarimin desteklenmesi faaliyetlerine yönelik çalismalarina katki sunacak. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek sözlesmenin; yepyeni bir ufuk ve vizyon olusturmasi temennisiyle; emegi geçenlere tesekkür etti. Baskan Böcek, “Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisimizi ihracat yaparak ülkeye döviz girdisi saglamak ve ülke ekonomimize katkida bulunmayi hedefleyerek hayata geçirdik. Imzalanan bu sözlesme ile hedefimize bir adim daha yaklasmis olduk” dedi.



“Istihdama katki saglayacak”

Kirsal kalkinma, üretim ve ihracata dayali proje çerçevesinde kurulacak tesis Korkuteli Ilçesi Bozova Mahallesi’nde 15 bin 500 metrekare alan üzerine insa edilecek. 3 bin metrekare kapali alana sahip olacak tesis enerjisini tamamen günes enerjisi ve perlit kullanilarak hava kurutma (Air Dry) teknolojisi ile temin edecek. Tesis bu özelligi ile hem yüzde 100 çevreci hem de teknolojisi itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyor. Fizibilite çalismalari tamamlanan ve temel atma asamasina gelen tesiste üretim fazlasi sebze ve meyveler degerlendirilerek kurutulacak ve ihraç edilecek. Tesis, 80-100 kisinin dogrudan istihdamina; mobil üretim üniteleri ile kadin ve çiftçi kooperatiflerinin katilimiyla da dolayli olarak 250-300 kisinin istihdamina katki saglayacak.
Kaynak: İHA