6. Uluslararasi Terörizm Ve Güvenlik Konferansi Basliyor

Bu yil altincisi düzenlenen Uluslararasi Terörizm ve Güvenlik Konferansi, 9 Aralik 2022 tarihinde basliyor. Konferansin temasi ‘21. Yüzyilda Güvenlik Tehditleri ve Aktörleri’ olarak belirlendi.

6. Uluslararasi Terörizm Ve Güvenlik Konferansi Basliyor
21. Yüzyilda Güvenlik Tehditleri ve Aktörleri temasiyla düzenlenen 6. Uluslararasi Terörizm ve Güvenlik Konferansi, Beykent Üniversitesi Taksim yerleskesinde 9 Aralik 2022 tarihinde basliyor. “Birey, toplum ve devlet nezdinde yerelden küresele güvenlik ihtiyaçlari her geçen gün çesitlenmektedir” diye baslayan konferansin çagri metni su sekilde devam ediyor: “Güvenlik ihtiyaciyla beraber aktörlerin ve politikalarin dönüsümü ortaya çikmaktadir. Dönüsümün çerçevesi, firsatlari ve tehditleri içerecek sekilde genislemektedir. 9 Aralik 2022 tarihinde gerçeklestirilecek olan 6. Uluslararasi Terörizm ve Güvenlik Konferansi’yla güvenligin farkli boyutlarina ve ihtiyaçlarina odaklanilacaktir.”

Konferansin alt basliklari ise su sekilde:

“Klasik ve Hibrit Güvenlik Iliskileri: Toprak bütünlügü ve egemenlik kriterleri, terörizm, kitle imha silahlari, nükleer silahlar”

“Ekonomik Güvenlik: Enerji güvenligi, gida güvenligi, su ve çevresel güvenlik Toplumsal”

“Güvenlik: Göç ve güvenlik, kentsel sorunlar, bireysel silahlanma, kültür güvenligi”
Kaynak: İHA