40 Yildir Ürettigi Sebze Ve Meyveleri Yol Kenarina Kurdugu Tezgahta Satiyor

Mus’ta 40 yildir ürettigi sebze ve meyveleri karayolu kenarina kurdugu tezgahta pazarlayan 70 yasindaki Dursun Yolcu, elde ettigi gelirle geçimini sagliyor.

40 Yildir Ürettigi Sebze Ve Meyveleri Yol Kenarina Kurdugu Tezgahta Satiyor
Kent merkezinden 35 kilometre uzakliktaki Akpinar köyünde yasayan 70 yasindaki Dursun Yolcu, kendi bahçesinde ürettigi meyve ve sebzeleri Mus-Erzurum kara yolu kenarinda kurdugu tezgahta satarak aile ekonomisine katki sagliyor. Bahçesindeki 200 agaçtan elde ettigi elmalari hasat ederek satisa sunan Yolcu, yilda yaklasik 8 ton ürün elde ediyor.

40 yildir bahçesinde ürettigi sebze ve meyveleri kara yolu kenarinda kurdugu tezgahta sattigini anlatan Dursun Yolcu, bahçesinde 200 meyve agaci bulundugunu söyledi.

Bahçedeki agaçlardan 8 ton elma elde ettigini kaydeden Yolcu, “Su anda elma hasadini tamamladik. Elde ettigim ürünlerin satisini yol kenarinda yapiyorum. Ürünlerimi toptan satmiyorum çünkü toptancilar bizden ucuza almaya çalisiyor. Biz burada elmanin kilosunu 10 liradan satarken toptancilar gelip bizden 3 liradan almak istiyor. Böyle olunca da yaptigimiz emegin karsiligini alamiyoruz. Bu açidan perakende satis yapiyoruz” dedi.

Ürettigi elma, armut, domates, biber ve salataliklari satarak geçimini saglamaya çalistigini dile getiren Yolcu, “Bizim geçim kaynagimiz tamamen bu is. Bir dönem çok sayida meyve agacim kurudu ve tekrar yetistirdim. Bu yasta emek verdim” diye konustu.

Kaynak: İHA