4 Bin Kisinin Katildigi Dügünde Vali Akbiyik Da Halay Çekti

Hakkari’nin Yüksekova Belediye Baskan Yardimcisi Fevzi Yildirim’in kardesi Sinan Yildirim, Zeynep Çavmak ile dünya evine girdi. 4 bin kisinin katildigi dügünde Vali Idris Akbiyik vatandaslarla halay çekti.

4 Bin Kisinin Katildigi Dügünde Vali Akbiyik Da Halay Çekti
Ipekyolu Caddesi üzerindeki bir dügün salonunda yaklasik 4 bin davetlinin katildigi ve sagdiçligini Büyükçiftlik Belediye Baskani Ismail Rüstü Zeydan’in yaptigi dügün 2 gün 2 gece sürdü. Yüksekova’da yasayan Pinyanisi asiretine mensup ve Yüksekova Belediye Baskan Yardimcisi Fevzi Yildirim’in kardesi Sinan Yildirim’in dügüne Hakkari Valisi Idris Akbiyik ve Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit de katilarak halay çekti.

Dügüne Iran, Irak ve Türkiye’nin çesitli kentlerinden yaklasik 4 bin kisi katilirken, davetliler için kavurma, pilav ve cacik ikrami yapildi. Yerel sanatçilarin seslendirdigi Kürtçe sarkilar esliginde halaylarin çekildigi dügünde, folklor ekibi de sahne aldi.

Güzel bir dügüne ev sahipligi yaptiklarini belirten Baskan Yardimcisi Fevzi Yildirim, “Kardesim Sinan ve müstakbel esi Zeynep için yaptigimiz dügün törenine binlerin üzerinde misafirimiz geldi. Dügünümüze katilan basta Hakkari Valimiz Idris Akbiyik olmak üzere, is insani ve kanaat Önderi Teoman Zeydan’a, bütün hemsehrilerimize, akrabalarima, arkadaslarima ve dostlarima sükranlarimi, saygilarimi sunuyorum” dedi.

Yildirim ailesinin dügününe Hakkari Valisi Idris Akbiyik, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, kanaat önderi Teoman Zeydan, Büyükçiftlik Belediye Baskani Ismail Rüstü Zeydan, eski milletvekili Esat Canan, Esendere Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, Ilçe Emniyet Müdürü Fatih Anamur, AK Parti Ilçe Baskani Fatih Arslan, il encümeni Nedim Yasar, STK temsilcileri, Yüksekova Belediyesi personeli, kurum amirleri, kanaat önderleri, muhtarlar ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA