16 Kiloluk Sazan Birincilik Getirdi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düzenlenen Uluslararasi Sazan Baligi Tutma Yarismasi’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarismada 16 kilo 350 gram agirliginda sazan tutan takim, birincilik ödülünün sahibi oldu.

16 Kiloluk Sazan Birincilik Getirdi
Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balikçilari ve Dogal Hayati Koruma Dernegi (KAMADER) is birliginde Uluslararasi Sazan Tutma Yarismasi düzenlendi.

Amatör balikçilar, Esme Sahili ve Sapanca Gölü’nde en büyük sazan baligini yakalayabilmek için kiyasiya yaristi. Sportif sazan balikçiligi ve modern sazan avciligini kamuoyuna tanitmak, bölgenin doga sporlari potansiyelini ve kültürünü ön plana çikartmak amaciyla düzenlenen yarismada, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sazan tutma yarismasinda TR Baits Takimi 16 kilo 350 gram ile birinci, TR Carp Team 12 kilo 540 gram ile ikinci, Shimano Türkiye takimi ise 430 gram sazan ile üçüncülügü elde etti.

"Her zaman KAMADER’in yaninda olacagiz"

Yarismanin keyifli geçtigini söyleyen Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Her zaman KAMADER’in yaninda olacagiz. Bu yil yarismamizin 8’incisini düzenliyoruz. Yarismaya katilan tüm sporculari tebrik ediyor, basarilar diliyorum. Sapanca Gölümüze sazan baligi yavrularini salma çalismalarimiza basladik. Bunu da en kisa sürede balik popülasyonunu arttiracagiz yapacagiz" dedi.

Ödül töreninde konusan KAMADER Baskani Engin Uztürk, "KAMADER olarak bu etkinlik için gece, gündüz demeden çalismalarimizi yaptik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu yil bekledigimizden daha az balik tutuldu. 2022 yili balikçilik için kisir geçmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde etkinliklerimize devam edecegiz" diye konustu.



"Ilçemiz için çok önemli bir etkinlik"

Kartepe Belediye Baskan Vekili Orhan Akyüz ise "Sazan baligi tutma yarismasinda 36 sektörde takimlar mücadele etti. Ilçemiz için çok önemli bir etkinliktir. Ilçemiz düzenledigimiz etkinliklerle daha çok gündeme gelmektedir. Ilçemize güzellik katan herkese çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA