Putin Yarin Güvenlik Konseyi'ni Toplayacak

Rusya’yi Kirim’a baglayan Kirim Köprüsü’nde dün meydana gelen patlamanin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in yarin Güvenlik Konseyi’ni toplayacagi bildirildi.



Rusya’nin 2014’te ilhak ettigi Kirim’i Rusya topraklarina baglayan stratejik öneme sahip 19 kilometrelik Kirim Köprüsü’nde dün meydana gelen patlamanin ardindan Kerç Bogazi’nin güvenligi konusunda tartismalar sürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptigi açiklamada, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in yarin Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ile bir toplanti yapacagini aktardi. Putin’in yarinki toplantiyla ilgili programini kamuoyu ile paylasan Peskov, "Yarin için Güvenlik Konseyi ile toplanti planlandi" dedi.

Güvenlik Konseyi toplantisinda Kirim Köprüsü’nde yasanan patlamanin ele alinip alinmayacagina dair de konusan Peskov, "Görüsülecek olan konular ile ilgili baskanin konusmasindan sonra bilgi verecegiz" açiklamasinda bulundu.

Öte yandan, Putin’in önümüzdeki haftaki programlarina dair de bilgi veren Peskov, 12 Ekim’de Rus Enerji Haftasi’nin kutlanacagini hatirlatarak bu kapsamda düzenlenecek foruma Putin’in de katilacagini söyledi.



Patlamada 3 kisi ölmüstü

Rusya Sorusturma Komitesinden patlamayla ilgili yapilan yazili açiklamada, "Olayda ilk bilgilere göre 3 kisi hayatini kaybetti. Bunlar büyük ihtimalle patlayan kamyonun yaninda ilerleyen bir aracin içerisindeki yolculardi. Suan biri kadin digeri erkek olan 2 kisinin cansiz bedeni denizden çikarildi. Kimlik belirleme çalismalari devam ediyor. Rusya Sorusturma Komitesi, kamyonun sahibi ve kamyon hakkinda bilgilere ulasti. Aracin rotasi ile ilgili belgeler incelenirken, kamyon sahibinin Krasnodar bölgesinin bir sakini oldugu belirlendi" denilmisti.
Kaynak: İHA