Ahmet Arslan, Igdir Azerbaycan Evi Dernegini Ziyaret Etti

65. Hükümet Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Ahmet Arslan, Igdir Azerbaycan Evi Dernegini ziyaret etti.

Ahmet Arslan, Igdir Azerbaycan Evi Dernegini Ziyaret Etti


65. Hükümet Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Igdir Il Baskani Ali Kemal Ayaz, Merkez Ilçe Baskani Güven Demirel, Kadin Kollari Baskani Nurgül Günes ve beraberindeki heyet, Igdir Azerbaycan Evini ziyaret etti. Igdir Azerbaycan Kültür Evi’nde gerçeklesen ziyarette, Igdir Azerbaycan Evi Dernegi Baskani Serdar Ünsal ve dernek üyeleri ile sohbet etti. 65. Hükümet Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Ahmet Arslan, Kars, Igdir, Nahçivan Demiryolu projesinin güncelligini korudugunu, açilacak olan Zengozor koridoru ile bölgenin durumunun degisecegini vurguladi. Arslan, Türkiye ile Azerbaycan’in bütünlestigini her alanda isbirliginin artarak devam ettigini, dünya kamuoyunda da bu kardesligin pekistigini vurgulayarak sunlari söyledi:

”Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan ve Ilham Aliyev çok iyi anlasiyorlar. Her alanda birbirlerine destek oluyorlar. Bunu gösteriyorlar. Devam ettiriyorlar bunun mutlulugunu memnuniyetimizi her alanda gösteriyoruz. Bu kardeslik en üst seviyelerdedir. Kardesligimizi pekistirecek çok sey yaptik. Uluslararasi platformlar da hangi ülke yoksa onu temsil eder duruma geldik. Kardesligimizin göstergesi olarak Karabag da Susa da isgal son buldu. Azerbaycanli kardeslerimiz öz yurtlarina döndüler. Bizim sizin derneginizden beklentimiz bu olanlari Karabag’da yasananlari yeni yetisen gençlere anlatmanizdir. Bunu gençlere anlatirsaniz görev ifa edilmis olur. Bu bölgede kardesligimizi bozmaya çalisanlara karsi birlik olmaliyiz” dedi.



Dernegin kurulus amaci ve dernek çalismalari hakkinda bilgi veren ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Igdir Azerbaycan Evi Dernegi Baskani Serdar Ünsal’da, “Azerbaycan’in Ermenistan ile süren 44 günlük savasta Sayin Cumhurbaskanimizin Azerbaycan’a verdikleri destek bizi memnun etmistir. Azerbaycan Türkleri olarak bu destegi unutmayacagiz. Bugün Türkiye’nin destegi ile kahraman Azerbaycan ordusu Karabag’i Ermenilerden temizlemistir. Bundan dolayi da Türk devletine Sayin Cumhurbaskanimiz Recep tayip Erdogan’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Yapilan görüsme sonunda Serdar Ünsal yazdigi Ermeni mezalimini anlatan ‘Yüregim Irevan’da kaldi’ ve ‘Soykirim’ kitaplarini Arslan’a hediye etti.
Kaynak: İHA