(Özel) Yunus Ekiplerinden, Film Sahnelerini Aratmayan 'Metruk' Operasyonu

Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Yunus ekipleri, sehrin muhtelif yerlerinde bulunan metruk ve bos evlere operasyon düzenledi. Yapilan operasyonda camlardan tirmanarak içeri giren ekiplerin yaptigi baskin anlari ve aramalar film sahnelerini aratmadi.

(Özel) Yunus Ekiplerinden, Film Sahnelerini Aratmayan 'Metruk' Operasyonu
Sehir merkezinde bulunan muhtelif yerlerdeki ev sahiplerinin terk ederek biraktigi ve birçogunun yikilma tehlikesi bulundugu metruk binalara Yunus ekipleri tarafindan baskin düzenlendi.

Asayis Sube Müdürlügünden çikan motorize 160 kisilik ekip, camlardan içeri girerek süpheli sahis aradi. Mahalle sakinlerinin saskinlikla izledigi operasyon vatandaslardan tam not aldi. Yapilan operasyonda 2 bin 987 sahi 267 araç sorgulanirken yapilan aramalarda ise, 7 adet ruhsatsiz tabanca, 86 adet fisek, 3 adet biçak, 2 adet kuru siki tabanca, 139 gram esrar, 50 gram metamfetamin ve 1 adet uyusturucu hap ele geçirildi. 5 KADES olayina müdahale edilirken, hirsizlik süphelisi 2 kisi, ,cinsel taciz süphelisi 1 kisi ve 25 aranan sahis yakalandi. Ayrica 8 araca trafik cezasi uygulanirken 149 tane metruk bina kontrol edildi.

"Evi korusun" diye baglanan köpege mama verdiler"

Ayrica metruk bir binayi korumasi için birakilan bir köpegi gören ekipler mama vererek besledi. Köpegin sahipli oldugu ve evin içerisine kimsenin girmemesi için birakildigi ögrenildi.

Operasyonlarin devam edecegi ögrenildi

Diger yandan Il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’in talimatiyla Asayis Sube Müdürlügüne bagli Yunus ekipleri ve diger birimlerin de katkilariyla sehrin huzuru ve asayisin saglanabilmesi için belirli gün ve saatlerde operasyonlarin devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA