Müftü Demirel, Mevlid Kandili'nde Tüm Müslümanlari Camilere Davet Etti

Bitlis’in Tatvan Ilçe Müftüsü Zahit Demirel, Mevlid Kandili’nin Müslümanlar için özel bir yere sahip oldugunu söyleyerek, o günü ibadet ederek geçirmeleri çagrisinda bulundu.

Müftü Demirel, Mevlid Kandili'nde Tüm Müslümanlari Camilere Davet Etti
Hazreti Muhammed’in (sav) dünyaya gelisinin kutlandigi Mevlid Kandili’nin Islam âlemi için büyük önem tasidigini söyleyen Müftü Demirel, bu gece tüm camilerde Peygamber Efendimiz için mevlit okutulacagini söyleyerek Müslümanlari camilere davet etti. Mevlid Kandili’nin Islam âlemine hayirlar getirmesi temennisinde bulunan Tatvan Ilçe Müftüsü Demirel, “Bugün Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’in (asm) dünyaya tesriflerinin yildönümü. Dolayisiyla her yil oldugu gibi bu yil da dünyada yasayan bütün Müslümanlar heyecan içerisindedir. Peygamber Efendimizin yasantisini, hayatini, örnek ahlakindan numune almak adina tüm Müslümanlar bugünden istifade etmek üzere hep beraber programlar icra ediyoruz. Türkiye geneli bütün camilerde ve Tatvan’imiz da bu aksam itibariyle Peygamber Efendimizin dogumunu, ahlakini anlatan Mevlid-i Serif okutulacak” dedi.



“Peygamber Efendimizin sünnetini, yasantisini ve örnek ahlakini kendi hayatimizda ne kadar uygularsak o kadar iyi bir Müslüman olmus oluyoruz”

Mevlid Kandili gecesinde neler yapilmasi gerektigini de açiklayan Demirel, “Bu gece Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’i daha çok tanimaya gayret gösterecegiz. Peygamber Efendimizi insanlara daha çok anlatacagiz. Elbette ki Peygamber Efendimizin bizim O’nu tanimamiza ve anlatmamiza ihtiyaci yoktur. Ama bizler O’na ümmet olmak için can atarak elbette ki Peygamber Efendimizi daha çok tanimaya ve daha çok anlatmaya ihtiyacimiz var. Peygamber Efendimizin sünnetini, yasantisini örnek ahlakini kendi hayatimizda ne kadar uygularsak o kadar biz iyi bir Müslüman olmus oluyoruz. Camilerde Mevlid-i Serif okutuluyor. Bizler en azindan o gece Peygamber Efendimizin hatirina ve Allah rizasi için camilere gidecegiz. Omuz omuza Mevlid-i Serif dinleyecegiz, Kuran-i Kerim okuyacagiz ve dinleyecegiz. Orada yapilan duaya bizler de amin diyerek ülkemize, milletimize, ölmüslerimize ve kendimize dua edersek bu bizim için bir kazançtir. Simdiden bütün Müslümanlarin Mevlid-i Nebi gecelerini tebrik ediyorum. Cenab-i Mevla cümlemizi Peygamber Efendimizin sefaatine nail olandan eylesin insallah” dedi.

Kaynak: İHA