CHP'li Edirne Belediye Baskani Gürkan'in Yargilandigi 'Iskence' Davasi Ertelendi

CHP’li Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’in da yargilandigi ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ’birden fazla kisi tarafindan gece vakti birlikte yagma’ ve ’nitelikli cinsel saldiri’ suçlariyla müsteki sanik sifatiyla bulundugu santaj ve darp davasi 1 Subat 2023 tarihine ertelendi.

CHP'li Edirne Belediye Baskani Gürkan'in Yargilandigi 'Iskence' Davasi Ertelendi


2018 yilinda Edirne’de ’kisisel verileri hukuka aykiri olarak yayma’ suçundan cezasi bulunan ve yurt disina kaçan Sükrü Benli, Bulgaristan’da darp edildigini iddia ederek, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’dan sikayetçi olmus ve olay ilgili 4 kisi tutuklanmisti. Tutuklularin adli kontrol sartiyla serbest kaldigi, tutuklama sürecinde savcilikta ifade veren Gürkan, 75 bin lira teminat karsiliginda adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti. Yargilama çerçevesinde 11’inci durusma bugün görüldü.

Durusmaya tutuksuz sanik O.K. katildi.



Tutuklu olarak bulunan M.T. ise durusmaya Edirne Kapali Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Durusmada M.T.’nin tahliyesi istendi. Diger saniklarin avukatlari da müvekkillerinin adli kontrol sartlarinin kaldirilmasini talep etti. Mahkeme, Edirne Kapali Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan M.T.’nin yurt disina çikis yasagi ve adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verildi.

Diger saniklarin adli kontrol sartina devam karari verilerek, durusma 1 Subat 2023 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA