Vatmanin Yaptigi Ani Fren Genç Kizin Hayatini Kurtardi

Samsun’da yaya geçidinden kulaginda kulaklikla geçen ve 60 tonluk treni duymayan genç kiz, vatmanin kendisini fark ederek ani fren yapmasi sonucu ölümün kiyisindan döndü. Olay ani güvenlik kamerasina yansirken, vatman ile bir araya gelen genç kiz, "Kulakligi kafa dagitmak için takmistim ama az kalsin kendimi dagitiyordum” dedi.

Vatmanin Yaptigi Ani Fren Genç Kizin Hayatini Kurtardi
Ilkadim ilçesinde bulunan Baruthane Istasyonu’nda meydana gelen olayda 18 yasindaki Simay Tasabat’a yaya geçinde karsidan karsiya geçerken tramvay hafif sekilde çarpti. Çarpmanin etkisi ile yere düsen Simay Tasabat, kazayi yara almadan atlatti. Kazanin soku ile tramvaydan inen 12 yillik vatman Yasemin Danismaz ise ilk olarak genç kizin yanina kostu. Kizin saglik durumunun iyi oldugunu gören vatman, ona sarilarak teselli etti. Kulaklik yüzünden yasanan kaza ani ve sonrasi ise güvenlik kameralarina anbean yansidi.

Bir araya geldiler

Kaza sonrasi olayin yasandigi istasyonda Simay Tasabat ve vatman Yasemin Danismaz bir araya geldi. Olayi anlatan Vatman Yasemin Danismaz, “Olay sabah saat 08.00 civarinda meydana geldi. Hat 1 yönünde Baruthane Istasyonu’na yaklasirken yaya geçidinde normal frenlememi yaptim. Bayan arkadasimiz sag ve sol yönüne bakmadan geçiyordu. Kulakliklari takiliydi. Beni hiçbir sekilde duymadi. Ben frenleme yaparak tüm sesli uyaricilarimi kullandim. Buna ragmen beni duymayinca acil fren uyguladim. Bu acil fren, sert frendir. Bu frenle onun daha fazla yaralanmasini engellemis oldum. Hafif bir temas oldu. Ikimize de geçmis olsun” dedi.



Kaza sonrasi genç kiza sarildi

Gençlere uyarilarda bulunan Yasemin Danismaz, “Benim de üniversiteye giden ayni Simay gibi bir kizim var. Yasanan kaza sonrasi yanina giderek ona sarildim. ’Geçmis olsun, beni duymadin mi?’ dedim. Hem onu teselli ettim hem de kendimi teselli ettim. Sarildik, kucaklastik. Hiçbir sey olmadigini görünce çok sevindim. Biz her gün hat üzerindeyiz. Her gün 3 saat tramvay sürüyoruz. Aslinda kazaya ramak kalan anlar sürekli oluyor. Bu sekilde kazalarimiz çok nadir oluyor. Benim gençlere temennim sudur: Karayolundan karsidan karsiya geçerken sagimiza, solumuza bakiyorsak tramvaydan indigimizde yaya geçitlerinde de ayni sekilde bakalim” diye konustu.



"Kulakligi kafa dagitmak için takmistim ama az kalsin kendimi dagitiyordum"

Simay Tasabat ise "Sabah uyku sersemi bir sekilde yolda yürürken, kulaklik da takili bir sekilde etrafimdan herhangi bir ses duymuyorum. Güvenlik görevlisi bana bagirmis ama ben tam olarak fark etmedigim için anlik olarak soluma baktim ve tramvay bana direkt çarpti. Tramvayin çarpmasiyla ileriye dogru savruldum ama oldugum yerden hemen kalktim. Tramvayi kullanan vatman abla direkt yanima gelip bana sarildi. Oradan ayrilabilirdi ama yanima gelmesi beni çok mutlu etti. Güvenlik ve çevredeki vatandaslar ambulans çagirdi. Herhangi bir sey olabilme ihtimaline karsi çagirdilar ancak bir problemim çikmadi. Sonrasinda tramvayi kullanan ablanin herhangi bir suçu olmadigi yönünde tutulan dilekçeye imza attim. Kulakligi kafa dagitmak için takmistim ama az kalsin kendimi dagitiyordum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA