Kesintisiz Enerjiye Kis Bakimi

Güney Marmara’da 5 milyonun üzerinde nüfusa elektrik dagitim hizmeti veren UEDAS, kis öncesi bakim çalismalarini sürdürüyor. 140 kisilik bakim onarim ekibi, sebekenin kontrollerini saglayarak ihtiyaç duyulan bölgelere müdahale ediyor.

Kesintisiz Enerjiye Kis Bakimi
Bursa, Balikesir, Çanakkale ve Yalova’da 53 bin kilometrelik elektrik agi , 28 bin trafosuyla kesintisiz enerjiyi saglayan UEDAS, sebekesini zorlu kis kosullarina hazirladi. 12 bölgede planli olarak bakim onarim saglayan 140 kisilik ekip , hatlardaki salinimin kontrolü, topraklama ölçümleri, atmosferik kosullardan etkilenen izolatörlerin tespit edilerek onarilmasi,hasarli direklerin tespiti gibi çalismalarla adeta sebekenin röntgenini çekiyor.

Sistem Isletme Direktörü Volkan Çelik , “Kesintisiz ve sürekli enerjiyi sunmak özellikle de kis yaklasirken kolay olmamaktadir. Burada enerjinin kahramanlari olan çalisanlarimiza çok is düsmektedir. Tabi kis kosullariyla alakali bakimlarin yapilabilmesi için önce tespitlerin çok dogru yapilabilmesi gerekmektedir. Bu baglamda 2022 yilinda sebekemizin yüzde 60’inin tabiri caizse röntgenini çekmis bulunmaktayiz. Bunun yaninda ambar stoklarimizi devamli kontrol ediyoruz. Öncelikle bulunmasi gerekli malzemelerin tedariki ve yedeklemesi yapilmakta, ilgili lokasyonlara dagitilmakta. Araç parkurlarimizdaki araçlarimizin kalitesi ve yili her geçen gün arttirilmakta. Bunlarin disinda karla mücadele için kar araçlarimiz bulunmakta. Karda ariza yapmamak için güzel havalarda bakim yapmayi tercih ediyoruz. Kis kosullari enerji nakil hatlarinda temel olarak 2 tane zorluga sebebiyet vermekte. 1’incisi ulasim. Yani çok basit bir ariza bile olsa yolu kapali olduktan sonra ulasim zor olmakta. Bu noktada kar araçlarimiz devreye girmekte. Ikincisi de yogun kis kosullarinda hatlarda buz yükü olusmasi. Bu baglamda da daha önce bahsettigim üzere çürümüs, ekonomik ömrünü doldurmus direklerimizin degisimleri yapilmakta. Tabi personellerimiz de vardiya sistemiyle zorlu çalisma sartlarinda çalismakta” diye konustu.

Kaynak: İHA