Biden Kullanmak Için Marihuana Bulundurmaktan Hüküm Giyenlere Af Çikardi

ABD Baskani Joe Biden, "marihuana reformu" adini verdigi yeni plan kapsaminda kullanmak için üzerinde uyusturucu madde olan marihuana bulundurmaktan hüküm giyenler için af çikardigini duyurdu.

Biden Kullanmak Için Marihuana Bulundurmaktan Hüküm Giyenlere Af Çikardi
ABD Baskani Joe Biden, yaptigi yazili açiklamada, "marihuana reformu" adini verdigi yeni plani duyurdu. Sadece esrar kullandigi veya bulundurdugu için hiç kimsenin hapse girmemesi gerektigini defalarca dile getirdigini hatirlatan Biden, “Insanlari marihuana bulundurduklari için hapse atmak çok fazla hayati alt üst etti. Esrar bulundurmaya iliskin sabika kayitlari da istihdam, barinma ve egitim firsatlarina gereksiz engeller getirdi” dedi.

Siyahilerin beyazlara kiyasla orantisiz sekilden bu suçtan daha fazla tutuklandigini ifade eden Biden, “Bu basarisiz yaklasimi sona erdirmek için attigim üç adimi duyuruyorum” dedi.

Ilk olarak kullanmak için üzerinde marihuana bulundurmaktan hüküm giyen tüm federal suçlarin affini ilan ettigini duyuran Biden, “Uygun bireylere af belgesi verilmesi için idari bir süreç gelistirmesi için Adalet Bakanina talimat verdim. Esrar bulundurmaktan federal mahkumiyetleri olan ve sonuç olarak istihdam, barinma veya egitim firsatlarindan mahrum birakilabilecek binlerce insan var. Eylemim, bu mahkumiyetlerden kaynaklanan ikincil sonuçlarin hafifletilmesine yardimci olacaktir” dedi.



Valilere çagri

Ikinci olarak tüm valilere de ayni sekilde af çikarmasi çagrisinda bulunan Biden, “Nasil kimse sirf esrar bulundurdugu için federal hapishanede olmamaliysa, bu nedenle de hiç kimse yerel bir hapishanede veya eyalet hapishanesinde olmamalidir” dedi.



Marihuananin siniflandirmasi gözden geçirilecek

Üçüncü olarak Saglik Bakanligina, marihuananin eroin ve LSD ile ayni kategoride bulundugu siniflandirmanin gözden geçilmesi için talimat verdigini belirten Biden, “Federal yasa su anda esrari, en tehlikeli maddeler için yapilan siniflandirma olan Kontrollü Maddeler Yasasi’nin I Çizelgesi’nde siniflandirmaktadir. Bu, eroin ve LSD ile ayni programdir ve asiri doz salginimizi tetikleyen ilaçlar olan fentanil ve metamfetamin siniflandirmasindan bile daha yüksektir” dedi.



“Basarisiz yaklasimimiz yüzünden çok fazla hayat alt üst oldu”

Esrarin federal ve eyalet düzenlemeleri degisse bile, kaçakçilik, pazarlama ve resit olmayan satislarla ilgili önemli sinirlamalar yürürlükte kalmasi gerektigine dikkat çeken Biden, “Esrar konusundaki basarisiz yaklasimimiz yüzünden çok fazla hayat alt üst oldu. Bu yanlislari düzeltmemizin zamani geldi” dedi.

Kaynak: İHA