Alanya Yörük Oyunlari Projesi Basliyor

Alanya Yörük Oyunlari Uygulayicisi Sedat Çolak tarafindan kaleme alinan Alanya Belediye Yayinlari tarafindan basimi yapilan Alanya Yöresi Yörük Oyunlari kitabindan seçilen oyunlar, yeniden hayat bulacak.

Alanya Yörük Oyunlari Projesi Basliyor
Alanya Belediyesi, Alanya’da Yörük kültürünün korunmasi, gelecek nesillere aktarilmasi ve yasatilmasi hususunda çalismalara devam ediyor. Alanya Belediyesi’nin öncülügünde; Alanya Kaymakamligi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Yörük Oyunlari Uygulayicisi Sedat Çolak ile 7 Haziran 2022 tarihinde Yörük Oyunlari’nin canlandirilmasi hususunda Alanya Kaymakamligi’nda Alanya Yörük Oyunlari Isbirligi Protokolü imzalanmisti. Alanya Yörük Oyunlari gibi kültürden gelen oyunlarin kurumlar arasi is birligi ile gelecek nesillere ve ögrencilere aktarilarak yasatilmasi hedefleniyor.

Yörük oyunlari okullarda yeniden hayat bulacak

Proje çerçevesinde Alanya Yörük Oyunlari Uygulayicisi Sedat Çolak tarafindan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki ögretmenlere Alanya Yörük Oyunlarina yönelik teorik ve uygulamali egitimler de verilmeye baslandi. Bu amaçla ilk olarak 5 Ekim Çarsamba günü egitime katilan ögretmenlere bilgilendirme toplantisi yapildi ve projenin içerigi hakkinda bilgi verildi.

Egitimlerde ögretmenlere; anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri farkli olmak üzere Börü Oyunu, Elek Oyunu, Köle Kapmaca Oyunu, Tamga Oyunu, Terzi Oyunu, Uçan Koçan Oyunu, Aksir Oyunu, Gübüdük gibi oyunlar teorik ve uygulamali olarak anlatilarak ögretilecek.
Kaynak: İHA