GMIS, Taban Delege Seçimlerinin Ilk Günü Tamamlandi

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Subelerinin taban delege seçimlerinin ilk günü olan 4 Ekim 2022 tarihinde Karadon Sube ile Armutçuk Sube taban delege seçimleri yapildi.

GMIS, Taban Delege Seçimlerinin Ilk Günü Tamamlandi
Karadon Sube Gelik Seçim Bölgesi ile Karadon Kilimli Seçim Bölgesi taban delege seçimleri ve Armutçuk Sube taban delege seçimlerinde iki listeli seçimler yapildi. Karadon Sube Gelik Bölgesi taban delege seçimlerinde Genel Baskan Hakan Yesil ile eski Genel Baskanlardan Eyüp Alabas’in listeleri yaristi. Genel Baskan Hakan Yesil’in listesi madencilerden 596 oy alirken Eyüp Alabas’in listesi ise 395 oy aldi. Bu sonuçla Genel Baskan Hakan Yesil’in listesi seçimleri kazanmis oldu.

Karadon Sube Kilimli Seçim Bölgesi’nde ise Genel Mali Sekreter Volkan Yildiz ile Amelebirligi Yönetim Kurulu Üyesi Yalçin Yigit’in listeleri yaristi. Volkan Yildiz’in 541 oy alan listesinin karsisinda Yalçin Yigit’in listesi 849 oy alarak taban delege seçimini kazandi. Armutçuk Sube seçim bölgesinde ise Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu ile Sube Baskani Temel Esgün’ün listeleri ile seçime gidildi. 603 oy alan Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu’nun listesi, 266 oy alan Temel Esgün karsisinda seçimi kazandi.

Genel Baskan Yesil kazandi, Gelik’te cosku yasandi

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil’in kazandigi Karadon Sube Gelik seçim bölgesinde seçim sonuçlarinin belli olmasiyla büyük bir cosku yasandi. Madenciler Hakan Yesil ve ekibini alkislarla ve sloganlarla kutladi. Madencilere hitaben bir tesekkür konusmasi yapan GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, “Çok degerli madenci kardeslerim, dostlarim, yoldaslarim. Sizleri sendikamiz ve sahsim adina sevgi ve saygiyla selamliyorum. Hakli mücadelemizin gururunu yasiyoruz su an. Yaklasik 2 aydir sahalardayiz. Biz ötekilestirmedik. Biz ayristirmadik. Biz birlestirici olduk. Ayrismayalim, kol kola gelelim dedik. Bundan sonra da izledigimiz bu yolda kaldigimiz yerden hep birlikte devam edecegiz. Güçlü bir sendikanin yolu el ele, kol kola, omuz omuza yan yana gelmekle olur. Bunu siz basardiniz. Her sart altinda basardiniz. Ben her sey için sizlere ayri ayri tesekkür ediyorum. Sendikamizi daha da güçlendirmek, maden isçisinin daha iyi çalisma sartlarinda yasanabilir ücretleri için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizin içinde var misiniz? Allah hepinizden razi olsun. Tesekkür ediyorum” dedi.

GMIS Karadon Sube Baskani Kemalettin Karatas, “3 vardiya buralardayiz. Hepiniz yoruldunuz. Hepiniz hakkinizi helal edin. Seçimi kazanan maden isçisidir. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

GMIS Karadon Sube Teskilat Sekreteri Tevfik Incebacak ise, “Degerli arkadaslarim, kardeslerim. Sizler bize destek oldunuz güvendiniz. 2018’de oldugu gibi bugünde hep beraber basardik. Sizlerle ayni gururu yasiyor, hepinize tesekkür ediyorum” dedi.

Gelik’ten Sendika Genel Merkezi’ne gelen Genel Baskan Hakan Yesil burada da maden isçileri tarafindan mesaleler, konfetiler ve sloganlarla karsilandi. Burada Genel Baskan Hakan Yesil ve Karadon Sube Kilimli seçim bölgesinde taban delege seçimlerini kazanan Yalçin Yigit ile birbirlerini tebrik etti. Makamina geçen Yesil, kendisini karsilayan madencilere bir kez daha tesekkür etti.

GMIS taban delege seçimlerinde listesi Armutçuk Sube taban delege seçimini kazanan GMIS Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu destek verenlere ve maden isçilerine tesekkür etti. Mutlu, “Armutçuk taban delege seçimleri sürecinde bizlere maddi manevi destek veren verdikleri oylarla bize Armutçuk’ta tarihi bir farkla seçim almanin gururunu yasatan tüm dostlarimiza, yoldaslarimiza, gönüldaslarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Allah herbirinizden razi olsun. Rabbim bizleri bize güvenenlere, bizden umudu olanlara mahcup etmesin” dedi.

Kaynak: İHA