Belçika'da Demiryolu Çalisanlari Greve Gitti

Belçika’da demiryolu çalisanlarinin grev karari almasinin ardindan çok sayida iç ve dis hat tren seferi iptal edildi.

Belçika'da Demiryolu Çalisanlari Greve Gitti
Belçika’da demiryolu çalisanlari tarafindan dün gece yerel saatle 22.00’de grev karari alindi. Hükümetin 2023 bütçesinde demiryolu çalisanlari ve yatirimlari için gereken bütçeyi ayirmasini talep eden çalisanlar, gelecek yil daha fazla personelin istihdam edilmesini ve tren yollari basta olmak üzere yapilmasi gereken altyapi yatirimlarina yeterli destegin verilmesini de istiyor. Grev nedeniyle basta iç hat tren seferleri olmak üzere baskent Brüksel üzerinden saglanan Paris ve Londra hatlari ile çok sayida sefer iptal edildi. Ani olarak alinan ve duyurulan grev kararindan dolayi ülkede her dört tren seferinden üçü yapilamadi.

Öte yandan, ülkenin tamaminda yapilan grev nedeniyle peronlara gelen yolcular uzun süre beklemek zorunda kaldi. Özel araciyla ise giden birçok kisinin yani sira uzaktan çalisma sistemini tercih edenler de oldu.

Hükümetten yanit gelmedi

Hükümet tarafindan henüz bir cevap verilmeyen destek çagrilarini duyurmak için yapilan grevin 22.00’ye kadar devam etmesi, ardindan ise normal seferlerin yeniden baslamasi planlaniyor.
Kaynak: İHA