Alkollü Sürücü Hatali Sollama Yapti, Ortalik Savas Alanina Döndü

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde alkollü sürücünün kullandigi otomobil hatali sollama yapinca tira ve karsi seritten gelen hafif ticari araca çarpti. Kazada 3 kisi yaralanirken, alkollü otomobil sürücüsü olay yerinden kaçti.

Alkollü Sürücü Hatali Sollama Yapti, Ortalik Savas Alanina Döndü
Kaza, Kocaeli’nin Gebze ilçesi, Eskihisar Mahallesi, Eskihisar Feribot Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alkollü oldugu ögrenilen Hakan Z. idaresindeki 34 CAE 237 plakali otomobil, yol üzerinde hatali sollama yapinca ilk olarak karsi istikametten gelen Ahmet Ç. yönetimindeki 16 AC 0092 plakali Peugeot marka hafif ticari araç ile kafa kafaya çarpisirken daha sonra da Ahmet B. idaresindeki 34 NS 9355 plakali tira çarpti. Çarpismanin siddetiyle otomobilde yolcu olarak bulunan Ezgi B. ve Sila B. yaralandi, hafif ticari aracin sürücü Ahmet Ç. aracinda sikisti. Kazanin ardindan otomobil sürücüsü aracindaki yaralilari birakarak olay yerinden kaçti. Kazayi görenler, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine adrese itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan itfaiye ekipleri, Ahmet Ç.’yi sikistigi yerden kurtarabilmek için çalisma baslatti. Ekiplerin çalismalarinin ardindan araçtan çikarilan Ahmet Ç. ve diger yaralilar Sila B. ile Ezgi B., olay yerinde yapilan ilk müdahalelerinin ardindan ambulanslara alinarak tedavi edilmek üzere çevredeki hastanelere kaldirildi. Kazanin ardindan yol üzerinde trafik durma noktasina gelirken, araçlarin yoldan kaldirilmasiyla beraber trafik akisi yeniden kontrollü olarak saglandi. Daha sonra tekrar olay yerine dönen otomobil sürücüsü, polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Kazayla ilgili inceleme baslatildi.

“Çok siddetli bir kaza gerçeklesti”

Evinin bahçesinde çay içerken sesi duyup hemen kaza yapanlarin yardimina kostugunu söyleyen Serkan Kacar, “Hafif ticari araç Eskihisar tarafina gidiyordu. Beyaz otomobil de Gebze yönüne giderken makas ata ata çikiyordu. Makas atarken dengesini kaybedip hafif ticari araca vurdu. Daha sonra da tirin arkasina vurdu. Çok siddetli bir kaza gerçeklesti. Hafif ticari aracin sürücüsü ve otomobildeki kadinlar yaraliydi. Otomobil sürücüsü olay yerinden kaçmis ama az önce teslim olmus. Biz burada bahçemizde çay içiyorduk. Sese çikip hemen kazaya müdahale ettik. Hemen polisi ve ambulansi aradik. Onlar da hizli bir sekilde gelerek yardimci oldular” dedi.



“Buraya acilen çözüm bulunmasi lazim”

Bu yol üzerinde sürekli kaza oldugunu dile getiren Hayrullah Ayyildiz ise, “En sag seritte tir vardi. Otomobil asagidan gelirken sollama yapti ve kaçamadi. Mecbur karsidan gelen araca çarpti. Ya tira girecekti ya da karsidan gelen araca çarpacakti. Burada çok kaza oluyor. Burada çift çikis, tek inis var. Burada yol aninda tek seride düsüyor. Viraji dönen adam yukaridan araç gelince karar veremiyor. Ya bariyere vuruyor ya yukaridan gelen araca vuruyor. Baska çaresi yok. Bu burasi çok dar. Burada kaza eksik olmuyor. Buraya acilen çözüm bulunmasi lazim. Biz burada yasiyoruz, her gün trafik bu sekilde” diye konustu.

Kaynak: İHA