Basaksehirliler Sordu, Baskan Kartoglu Seffaf Kürsü'de Yanitladi

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, sosyal medya hesaplarindan canli olarak yayinlanan “Seffaf Kürsü” programinda ilçe sakinlerinin sorularini cevapladi. Basaksehirlilerin yogun katilim gösterdigi programda Baskan Kartoglu, yeni yasam alanlarindan teknoloji ve inovasyon yatirimlarina, altyapi çalismalarindan hayatina deger katacak yeni projelere kadar birçok konuda açiklamalarda bulundu.

Basaksehirliler Sordu, Baskan Kartoglu Seffaf Kürsü'de Yanitladi
Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, sosyal medya hesaplarindan canli olarak yayinlanan “Seffaf Kürsü” programinin besincisinde Basaksehirlilerle bir araya geldi. Geleneksel hale gelen programa yogun bir katilim oldugunu ifade eden Baskan Kartoglu, “Basaksehirliler için üretmeye ve kalici çözümleri bir bir hayata geçirmeye devam edecegiz” dedi.



“Ziya Gökalp’te kentsel yenileme basliyor”

Ilçe sakinlerinin cevabini en fazla merak ettigi sorularin basinda Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel yenileme çalismasi geldi. Kentsel yenileme çalismalarini titizlikle yürüttüklerini belirten Baskan Kartoglu, “Basaksehir’in yenileme gereken tüm mahallelerinde elimizden gelen tüm çabayla çalismalarimizi yapacagiz. Ziya Gökalp Mahallemizin Baglar ve Depo Duragi bölgesindeki arsa sahipleri ile anlasma sagladik. Hizlica buradaki yenilemeleri yapmak istiyoruz. Hepimizin kabul edecegi bir gerçek var; o da deprem. Deprem riskini en aza indirmek adina yenileme çalismalarimizi yapmak istiyoruz. Komsularimizdan da bu konuda destek bekliyoruz. Projelerimiz ve planlarimiz tamamlandi. 2023’ün basinda yenileme islemlerine baslayacagiz” diye konustu.



“Sahintepe’de süreç titizlikle yürütülüyor”

Sahintepe Mahallesi’ndeki tapu süreci hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Kartoglu, “Komsularimizla istisarelerde bulunduk. Süreç askidayken itiraz edebilirsiniz demistik. Transferi düsünülen bölgeyi komsularimizin da istemedigini Bakanligimiza ilettik. Bu çalisma iptal oldu. Komsularimiz bulunduklari yerlerde yasamaya devam edecek. Bölgede bunu firsata çevirmek isteyen farkli gruplar var. Vatandasimizi yanlis yönlendirip olumsuz bir hava olusturmaya çalistilar. Bu isle ilgili resmi kurumlar var. Tüm sorularinizi cevaplamaya haziriz. Bilgileri çok rahat bir sekilde alabilirsiniz” ifadelerini kullandi.

Kültür ve yasam parklarinin sayisi artacak

Bahçesehir’de yapilacak Bogazköy Kültür Yasam Parki hakkinda da bilgi veren Baskan Kartoglu, “Her yas grubundan gençlerimiz bu merkezlerimize yogun ilgi gösteriyor. Var olan merkezlerimize ilave olarak yeni merkezleri de hizli bir sekilde yapmaya basladik. Bunlardan biri de Bahçesehir Mahallemizdeki kültür ve yasam parkimiz olacak. Yapimina basladigimiz kültür ve yasam parkimizin içerisinde birçok aktivite alanini tek çati altinda toplamis olacagiz. Yil sonunda bu merkezimi hizmete açmayi hedefliyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Egitimde model ilçe Basaksehir

Ilçedeki egitim yatirimlari ve okul sayisi hakkinda Basaksehirlileri bilgilendiren Baskan Kartoglu, “Ilçemizdeki okul sayisinin artmasi için ilgili kurumlarla görüsmelerimiz devam ediyor. Yapimina devam ettigimiz okullarimiz da var. 15 okul yatirimi aldik, 6 okulumuzda insaat çalismalarimiza basladik. Ilçemizdeki 90 okulumuzda kütüphane, 41 okulumuzda spor salonu, 28 okulumuzda laboratuvar, 8 okulumuzda hali saha bulunuyor. Istanbul’un en sansli ilçelerinin basinda yer aliyoruz” dedi.



“Inandik, çalistik, basariya ulastik”

Basaksehir Belediyesi’nin inovasyon yolculugunu ve 8. Avrupa Inovasyon Baskenti Ödülleri’ndeki basari hikâyesine de deginen Baskan Kartoglu, “Inandik, çalistik ve basariya ulastik. Süreci verimli ve dogru bir sekilde kullandik. Basaksehir’in ismini Avrupa’ya bir kez daha duyurmus olduk” diye konustu.

Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti’nin açilis tarihi hakkinda bilgi veren Baskan Kartoglu, sunlari söyledi:

“Ulastirma ve Altyapi Bakanimizla birlikte geçtigimiz günlerde çalismalarin son halini inceleme imkâni buldum. Çalismalarda sona gelindi ve bitme asamasina gelindi. Yilsonuna kadar tamamlanmasi hedefleniyor. Kayasehir merkezde bir metro hattimiz olmus olacak. Ayni zamanda Istanbul Havalimani-Halkali Metrosu da 2023 yili sonunda hizmete baslayacak.”
Kaynak: İHA