Uzmanlar Uyariyor Açiklamasi 'Gayrimenkul Almak Isteyenler Elini Çabuk Tutsun'

Gayrimenkul yatirimi yapmak isteyen vatandaslara uzmanlardan uyari geldi. Uzmanlar, yatirim yapmak isteyen vatandaslarin ellerini çabuk tutmalari gerektigini, yil basindan itibaren fiyatlarin artis gösterecegini belirtti.

Uzmanlar Uyariyor Açiklamasi 'Gayrimenkul Almak Isteyenler Elini Çabuk Tutsun'
Gayrimenkul sektöründe son bir yilda tirmanan fiyatlar duragan döneme girdi. Ancak uzmanlar fiyatlarin yeni yil ile birlikte maliyetlerin artmasiyla orantili olarak artisa geçmesini beklediklerini dile getirdi. CB Ena gayrimenkul açilisinda konuyla ilgili açiklama yapan Ena Gayrimenkul ortaklari Tayfun Yazici ve Ömer Sahmahmutoglu, vatandaslara yatirim konusunda tavsiyelerde bulundu. Sahmahmutoglu, fiyatlarin yeni yil ile birlikte yükselmesini beklediklerini belirterek, "Emlak sektöründe maliyetlerin yükselmesiyle birlikte fiyatlar yükseliyor. Ocak ayindan itibaren asgari ücretlerin yükselmesiyle birlikte maliyetlere yansiyacagi için fiyatlarin düsmesinden söz edemeyiz, fiyatlar yine yükselecek. Ancak parasiz is yapan firmalar elinde bulunanlari satamadigi için sikisarak ucuza satabilir. Sadece gayrimenkullerin düsmesi zor. Bugün alan her zaman kazanir. Zengin olan insanlar her zaman gayrimenkul ile zengin olmuslardir, çünkü gayrimenkul her zaman üstüne koyar" dedi.



Türkiye’de en çok yatirimi Iran vatandaslari yapiyor

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe en çok yatirimi Iran vatandaslarinin yaptigini belirten Sahmahmutoglu, "Yaklasik iki senedir yabanci satisimiz bulunuyor. Bunlardan en fazla alimi yapan Iran vatandaslariydi ancak su an ülkelerinde iç karisiklik oldugu için bu tarafa para getiremiyorlar. Ama su anda Rus vatandaslari çok yogun sekilde alim yapiyorlar ama onlarin da geçici bir süre olacagini düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA