Türk Çoban Köpekleri Podyuma Çikti

Çorum’da WAD Türkiye Sampiyonasi Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartlari Yarismasi düzenlendi.

Türk Çoban Köpekleri Podyuma Çikti
Çorum Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirilen WAD Türkiye Sampiyonasinda Türk çoban köpegi irklari podyuma çikarak birincilik için yaristi. Kültür Park’ta düzenlenen yarismada Türkiye’nin birçok ilinden getirilen köpek podyumda hünerlerini sergiledi. Tonya finosu, malakli, kangal, boz, Anadolu çoban köpegi, Akbas, Türk palisi, Karadeniz çoban köpegi kategorilerinde yarisan köpekler, irklarinin özelliklerine göre degerlendirmeye alindi. Yarismada, derece alan köpeklere ödül mama ve madalya verildi.

Uluslararasi Avrasya Köpek Irklari (Kinoloji) ve Sokak Köpeklerini Koruma Gelistirme Federasyonu Yerli ve Milli Irklar Baskani Akin Tülübas, WAD Türkiye Sampiyonasinin 7. Etabini Çorum’da yaptiklarini belirterek, “Çok güzel atmosfer var. Beklentilerimizin üzerinde bir organizasyon oldu. Çorum Belediyesi’nin çok büyük destekleri oldu. Belediyemize verdigi katkilardan dolayi tesekkür ediyorum. Köpeklerin genel kalitesi ve sagliklarina baktigimiz zaman Çorum çok basarili. 250 civarinda kayit yaptik. Yarismaya Çorum’un yani sira Amasya, Tokat, Samsun, Trabzon, Ankara, Sivas, Rize gibi illerden katilim var” dedi

Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü de, Türk çoban köpegi irklarinin tanitilmasi ve toplumda farkindalik olusturulmasi için böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade ederek, “Güzel bir organizasyon. Çocuklarimiz, ailelerimiz burada. Çorum Belediyesi olarak bu tür organizasyonlari düzenlemeye devam edecegiz. 10’un üzerinde ilden katilim var. Yarismacilara basarilar diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA