Son Yillarda Köylere Büyük Yatirim Yapildi

Bayburt Özel Idaresi, kent genelindeki tüm köy yollarinda konforlu ve güvenli ulasim agi olusturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bayburt Il Özel Idaresinin yürüttügü yatirimlarla 159 köyün köy içi asfalt serimi ve 65 köyünde köy içi parke yollari tamamlandi.

Son Yillarda Köylere Büyük Yatirim Yapildi
2022 yatirim programina alinan yollarda asfaltlama, köy içi düzenleme, söküm, dolgu ve yenileme çalismasi yürüten Bayburt Il Özel Idare ekipleri, son yillarin en büyük hizmetini köylerle bulusturuyor.

Bayburt Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürlügünün yürüttügü çalismalar dahilinde, köy yollarinin menfez, istinat duvari, parke yapimi, köprü, dere islahi, köy içi asfalt ve parke yapimi ile köy yolu asfalt çalismalari birçok noktada devam ediyor.

Son yillarda yapilan çalismalarda 106 istinat duvari, 246 adet muhtelif ebatlarda menfez, 167 köyde asfalt kaplama, 23 adet köprü, 3 köyde dere islahi yapilarak vatandaslarin yol ve ulasim anlaminda problemlerine çözüm üretiliyor. 2014 yilindan itibaren baslatilan çalismalar ile toz ve toprakli köy yollarinin köy içi asfalt serimine baslanarak, birçok köyün köy içi ve köy yolu asfalt serimi tamamlandi. 2016 yilinda 249 kilometre uzunlugunda 3 milyon 985 bin lira maliyetle 50 köye 43 bin ton asfalt serimi, 2017 yilinda 40 köy yolu stabilizesi ve 6 milyon 395 bin lira maliyetle 28 köy içi asfalti, 2018 yilinda 44 köyde 12 milyon 700 bin lira maliyetle köy içi asfalti ve 5 milyon 908 bin lira maliyetle 98 köy yoluna da 415 kilometre uzunlugunda sicak asfalt, 2020 yilinda 9 köye 3 milyon 355 bin lira maliyetle köy içi asfalti ile 66 köy yolunun 7 milyon 242 bin lira maliyetle sicak asfalti tamamladi. 2021 yilinda yapilan çalismalarla 8 milyon 700 bin lira maliyetle 81 köy yolunun bakim ve onarimini tamamlanarak asfalt serimi bitirildi. 13 köye 7 milyon 970 bin lira maliyetle 22 bin ton asfalt dökerek köy içi asfalti tamamlandi. Özel Idarenin yürüttügü yatirimlarla 159 köyün köy içi asfalt serimi ve 65 köyünde köy içi parke yollari tamamlandi.

‘Gez köyüne bin 300 ton asfalt serimi yapildi’

Bayburt Il Özel Idaresi tarafindan Bayburt Merkeze bagli Asagi ve Yukari Gez köylerinin köy içi asfaltlama çalismasi yapildi. Yapilan çalismalarda bin 300 ton asfalt serimi yapildi.

Tozlu yollarin ortadan kaldirildigi çalismalarda, köyler ilk kez sicak asfaltla tanisiyor. Hummali çalismalarin yürütüldügü köylerde memnuniyetlerini dile getiren bölge halki, yapilan çalismalardan memnun.

Son olarak Asagi ve Yukari Gez köylerine köy içi asfaltlama düzenlemesi yapilarak vatandaslarin hizmetine sunuldu. Yürütülen çalismalar ile ilgili açiklamalarda bulunan Gez Köyü Muhtari Fatih Demirer, Özel Idare tarafindan köy içi asfaltlama çalismasinin yapildigini, eksik kisimlarin önümüzdeki sezon tamamlanacagi sözünü aldiklarini söyledi.

Muhtar Demirer yaptigi açiklamada sunlari kaydetti:

“Köyümüzün yillardir ihtiyaci olan köy içi düzenlemesine Yukari Gez köyümüzden basladik. Tarihinde ilk defa Yukari Gez köyümüz asfaltla bulustu. Asfaltlama çalismalari yapilarken köyümüzü ziyarete gelen Valimiz Cüneyt Epcim ve Bayburt Özel Idare Genel Sekreterimiz Hayrettin Koçyigit, Gez Köyüne yapilan yatirimlarin devam edecegini, ilerleyen süreçte desteklerin araliklarla sürdürülecegini söyledi.

Bu yil Asagi ve Yukari Gez köyümüzün yaklasik bin 300 ton içi asfaltlama çalismasi yapildi. Yaklasik bin 500 metre alanimiz asfaltla bulustu. Yukari Gez köyümüzün köy içi çalismasini tamamladik. Asagi Gez köyümüzün ise yaklasik bin metre eksik bir alanimiz kaldi. Buna ilaveten Asagi Gez’i Yukari Gez’e baglayan baglanti yolumuz 3 bin metre asfalta ihtiyaci var. Yukari köyümüzde yasayan vatandaslarimiz bu baglanti yolunun toprak yol olmasindan dolayi yaz aylarinda tozdan, kis aylarinda ise çamurdan çok mustarip durumdalar. Bir an evvel bu durumun çözülmesi noktasinda gerekli mercilere konuyu ilettik. Bu konuda Valimiz Epcim ve Genel Sekreterimiz Koçyigit’ten sözler aldik. Insallah önümüzdeki sezon diger köylerimiz gibi Gez köyümüzde de çalismalar devam ederek ihtiyacimiz olan alanlardaki asfaltlama ve köy içi düzenlememiz tamamlanir. Köyümüze yapilan çalismalardan dolayi bizlere desteklerini esirgemeyen Valimiz Cüneyt Epcim, Genel Sekreterimiz Hayrettin bey, asfaltla ilgili Yol Sube müdürümüz Yunus bey ve Ensar beye ayri ayri her birine köyümü adina tesekkür ediyoruz. Insallah Asagi köyümüzün bin metre köy içi çalismasi Yukari köyümüzün ve 3 bin metre olan baglanti yolunu da önümüzdeki sezon hayata geçirip köylülerimizin hizmetine sunariz. Son olarak sunu belirtmeliyim ki; su ana kadar köyümüze yapilan yatirimlardan ve yapilacak olan yatirimlardan dolayi simdiden emegi geçen herkese sonsuz tesekkürlerimizi iletiyoruz.”
Kaynak: İHA